Sektionschef för TVK Ledsyst systemledningssektion

Om tjänsten

Skulle du känna dig stolt över att tillhöra en enhet som spelar en avgörande roll när det gäller att stärka Sveriges försvar? Är du intresserad av att leda och utveckla kompetenta medarbetare för att tillsammans med den centrala systemledningen på Försvarsstaben säkerställa möjligheter till ledning av militära insatser? Ser du att en möjlighet till utveckling och utbildning -  inom ramen för din befattning - är viktigt för dig? Vill du ha en utåtriktad roll hos en arbetsgivare i stark tillväxt?

Vill du ha tid att vara en god ledare samtidigt som det råder balans mellan arbete och fritid? Det kan vara dig vi söker.

Vår verksamhet erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter.

Om enheten

Teknik- och vidmakthållandekontor Ledningssystem (TVK Ledsyst) ansvarar för den övergripande centrala förvaltningen av Försvarsmaktens lednings- och informationssystem, samt utgör Försvarsmaktens beställare av vidmakthållande inom området. Enheten är under tillväxt och nya uppgifter tillförs succesivt.

TVK Ledsyst har sin huvudverksamhet förlagd på Ledningsregementet i Enköping och funktionsleds av Försvarsstaben. Enhetens uppgift är att ta ansvar för Försvarsmaktens ledningsstödsystem under hela livscykeln, från utveckling till avveckling, under såväl krig som kris och fred.

Systemledningssektionen ingår i enhetens stabsfunktion och ansvarar för att funktionsleda enheten avseende inriktning och fördelning av förvaltningsansvar samt att utgöra gränsytan gentemot centrala funktioner vid främst FST och OPL.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Leder strategiska och operativa analyser och beredningar.
 • Sammanhåller TVK Ledsyst inriktningsarbete på längre sikt.
 • Genomför samverkan med främst Försvarsstaben, Operationsledningen, Försvarsgrenar, övriga TVK samt FMV i syfte att påverka inriktande dokument.
 • Sammanhåller en systemteknisk beskrivning ”systemkarta” över driftsatta och operativa ledningsstödsystem inom ramen för enhetens ansvarsområde.
 • Ingår som föredragande i enhetens ledningsgrupp.
 • Utövar arbetsgivaransvar och arbetsleder sektionens personal.

Kvalifikationer

 • Militär befattning nivå OF3
 • Erfarenhet av materielförsörjning och livscykelhantering (vidmakthållande och designansvar) av ledningstödsystem
 • God kunskap avseende generella rutiner inom ramen för logistik och materielförsörjning i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att förstå system i samverkan (system av systemperspektiv)

Personliga egenskaper

För att passa och trivas i denna befattning behöver du ha drivkraft, engagemang och vana av att leda verksamhet och coacha personal. Du behöver kunna arbeta självständigt, under eget ansvar, men även trivas med att samarbeta med andra.

Din kommunikationsstil är rak och tydlig. Därtill är du noggrann, har god planeringsförmåga och hög kvalitetsmedvetenhet. God förmåga att omsätta komplexa uppgifter till tydliga styrningar. Arbetet kräver även att kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Då arbetet i perioder kan upplevas intensivt behöver du kunna strukturera och prioritera ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande är:

 • Erfarenhet av stabsarbete vid högre stab.
 • Erfarenhet av att arbeta med arkitekturramverk.
 • God färdighet att arbeta med generella kontorsprogramvaror.
 • B-Körkort

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställd
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping. Tjänsteresor inom och utom landet kan förekomma.
Tillträdesdatum: Snarast

För upplysningar om befattningen kontakta:
Kent Jakobsson tel. 070-301 12 23

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist Malin Lindqvist tel. 070-166 76 54

Fackliga företrädare:

 • SACO-S – Carl Johan Pettersson.
 • SEKO – Christian Hedberg.
 • OFR/S – Clarence Arnstedt.
 • OFR/O, OF Enköping – Magnus Johansson.

Samtliga nås via växelnummer 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-13. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 september 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2023-10-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan