IT- och sambandsansvarig

Om tjänsten

IT- OCH SAMBANDSANSVARIG

Vill du vara med och stödja och utveckla vår spännande verksamhet? Vi söker en ansvarig till vår tekniska avdelning som dagligen kommer att arbeta med ledning av teknisk support och utveckling av tekniskt stöd till verksamheten vid Swedint.

Om enheten

Swedint-Försvarsmaktens internationella centrum med Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) är Försvarsmaktens kompetenscentrum för integrerad multinationell stabsutbildning, förberedande insatsutbildning samt genderperspektiv på taktisk och operativ nivå.Swedint har i uppgift att planera, genomföra, utvärdera och utveckla individuell stabsutbildning samt insatsutbildning inom ramen för FN, EU och NATO.Vid Swedint och NCGM genomförs ett 40-tal kurser årligen, majoriteten på engelska.Swedint är sedan 1999 ett ackrediterat NATO-partnerträningscenter.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbetsleda och fördela arbetsuppgifter kopplade till Swedints utbildningsnätverk och IT-infrastruktur samt lösa andra inkomna uppgifter kopplade till ansvarsområdet. Arbetet innebär också en kontinuerlig utveckling av det tekniska stödet efter Försvarsmaktens speciella regler och krav. Du samverkar både internt med kurschefer samt externt med regementsstabens ledningssystemavdelning (G6). Du kommer att hantera IT- beställningar och annan teknisk administration samt kontinuerligt stödja kurschefer med att utveckla pedagogiken med hjälp av teknik. Fördjupning i system och program är nödvändigt likaså att ibland stödja verksamheten med uppdatering och produktion av kartor


KRAV
Kvalifikationer

 • OR7 (militär grad fanjunkare)
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som IT och sambandsansvarig krävs det att du har ett mycket  strukturerat arbetssätt då du kommer att hantera många pågående projekt samtidigt gentemot många olika kontaktytor. Vi ser gärna att du är både lösningsorienterad och analytisk eftersom problemlösning på kort och lång sikt kommer att vara en stor del av din vardag. Att du har ett prestigelöst och samarbetsorienterat sätt är en grundförutsättning för att passa in i den internationella, lärande miljön vi tillsammans arbetar och verkar i. Vi vill att du drivs av en vilja att kontinuerligt utveckla vår tekniska plattform då vår kursverksamhet ständigt måste förbättras för att fortsätta hålla en hög internationell nivå.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 MERITERANDE

 • Kunskaper om lokala datanäts uppbyggnad och administration.
 • Certifieringar och fortbildningskurser inom IT-området.
 • Goda IT- kunskaper.
 • ArcGIS Pro och övergripande kunskap om GIS.
 • Emilia-redaktör (Försvarsmaktens intranät).
 • Kännedom om Strids Simulator PC
 • Erfarenhet av datorstödd ledningsträning

 För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter

(läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
Tjänsten kräver för det mesta arbete på plats men med möjlighet till hemarbete ibland.
Tjänsen innefattar inte personalansvar.

Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Snarast

Upplysningar om befattningen
Daniel Larsson

Information om rekryteringsprocessen
Raul Arbinus

 

Fackliga företrädare
SEKO Lise-Lott Larsson, SACO Johan Gillemyr, OFR/S Kenneth Hartikainen, OFR/O Stefan Morin

 

Samtliga nås via växeln: 08 584 540 00

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-31 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 augusti 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan