Lärare Vapentjänst/Strid

Om tjänsten

Vill du vara med och utbilda framtidens specialistofficerare? Bodens Artilleriregemente söker lärare inom vapentjänst/strid till ArtSS.

Artilleriets stridsskola
Artilleriets stridsskola utbildar specialistofficerare (SOU) med inriktning Artilleri sensor och Artilleri pjäs i tre terminer, Reservofficerare (ROU) under en termin, Officerare (OP) under VFU (2 terminer) och Taktisk utbildning Armé (TakA) för blivande kaptener mfl. Från hösten 2023 utbildar skolan även specialistofficerare med inriktning Markstrid i tre terminer. Mot bakgrund av betydligt högre elevvolymer och att skolan övertagit ansvaret för hela SOU har behovet av kompetens inom vapentjänst och strid avsevärt ökat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som lärare vapentjänst/strid ansvarar du för utbildningen i vapentjänst vid ArtSS främst för SOU inriktning Artilleri, men även övriga elevkategorier (SOU Mark, OP, ROU). Du ansvarar också för stridsutbildning med skarp ammunition (SUSA) för SOU, OP och till viss del TakA, utbildning på simulatorer och stridsutbildning med stöd av simulatorer, utbildning på mörkerhjälpmedel och stridsutbildning med mörkerhjälpmedel. Du utbildar också på förekommande minor och handgranater samt stödjer även övrig utbildning inom avdelningen med din kompetens. Handledning av elever både inom trupputbildning och truppföring ingår också som arbetsuppgifter. Du ska ha god förmåga till självständigt arbete likväl som arbete i arbetslag även med inslag av viss arbetsledning.

KRAV
Kvalifikationer
- Genomförd och godkänd officers- eller specialistofficersutbildning.
- B-körkort
- Godkänt resultat FM FySS grundnivå
- GK FUSA vid MSS eller motsvarande erfarenhet av utbildning med skarp ammunition.
- Examinatorsutbildning eller motsvarande erfarenhet av utbildning av ”skjutbaneinstruktörer”

Personliga egenskaper
Höga krav ställs på flexibilitet, struktur och att arbeta självständigt. Du har god samarbetsförmåga och kan bemöta andra människor på ett respektfullt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE
- Handledarutbildning eller motsvarande erfarenhet av handledning av yngre kollegor
- Militärt förarbevis
- Examinator mörkerhjälpmedel

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Boden
Civil eller militär befattning: militär
Tillträdesdatum: 2023-10-01 eller enl ök.

Internutbildning och resor förekommer i tjänsten. Arbetstider är främst dagtid, men kvälls- och helgjobb förekommer. Tjänsten innebär en krigsplacering och för att kunna uppfylla Försvarsmaktens krav på fysisk standard ingår fysisk träning som en del av dina arbetsuppgifter.

Upplysningar om befattningen:
C Utbildningsavdelningen, ArtSS, Mj Staffan Lövkvist, 072-2216219, staffan.lovkvist@mil.se

Information om rekryteringsprocessen:
Rekryteringskoordinator Tova Pettersson, 073-093 58 06, tova.pettersson@mil.se

Fackliga företrädare:

Janne Almgren, ordförande Fackklubben Artilleristerna, 076-834 02 82, janne.almgren@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-13. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Bodens Artilleriregemente, A 8, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål på långa avstånd och med hög precision. A 8 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 september 2023
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Bodens Artilleriregemente - A 8
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-10-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan