Nationella underrättelseenheten rekryterar

Om tjänsten

 

Bra start, nyfikenhet är en av våra viktigaste egenskaper. 

För att tillhöra Nationella underrättelseenheten krävs det att du har ett skarpt intellekt samt ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt. Våra fokusområden är att analysera hotnivån, att stötta förband med underrättelser i insatsområden, både på plats och på hemmaplan.

Det kan betyda att du i längre perioder sitter vid din sektion och analyserar/bearbetar och i andra perioder roterar till områden för att stötta arbetet i ambassad eller i ett insatsförband.

Många av våra befattningar kräver att du genomgår en grundkurs innan du påbörjar din faktiska tjänst. I grundkursen ingår bl.a. utbildning i underrättelsetjänst och strid.

I rekryteringsprocessen har vi flera olika urvalstester som vi kräver att man genomför med ett godkänt resultat. Detta för att vi ska se att du kan hantera de olika arbetsmoment du kommer ställas inför i din befattning.

 

I processen använder vi oss av följande urvalsmetoder:

Begåvningstest samt ett personlighetstest

Skrivtest

Fystest

Proffesionsintervju samt säkerhetsprövningsintervju

Hälsoundersökning

 

Nedan finner du länkar till de befattningar vi söker.

Officer/Specialistofficer med underrättelsebakgrund 

Analytiker

Underrättelseassistent

Sambandschef tillika Signalskyddschef

Sambands- IT tekniker

Systemledare

Logistikassistent 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 september 2023
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär/Civil
  • Sista ansökningsdag:2024-01-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan