Systemanalytiker SAP HR/HCM

Om tjänsten

Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) och Systemförvaltningsenheten söker en ny kollega till ett av våra team i Enköping. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av SAP, kanske som utvecklare eller expertanvändare, och vill jobba med systemförvaltning, systemutveckling inom SAP HCM. Vårt team söker nya kollegor som vill lära sig jobbet som systemanalytiker inom SAP genom att jobba tätt ihop med oss lösningsarkitekter, applikationsspecialister och utvecklare. Hela arbetslaget består av ca 20 personer som jobbar ihop både inom vår egen gruppering och tillsammans med andra team. Vi är ett trivsamt och väl samarbetande gäng som har roligt tillsammans och bryr oss om varandra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens IT-system och vårt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig för att på så sätt bidra till Försvarsmaktens operativa förmåga. Vi står för hela kedjan från lösningsförslag till utveckling och driftsättning för Försvarsmaktens system inom HR-området. Vi utgör länken mellan HR och systemlösning. I arbetet ingår bland annat incidenthantering, problemhantering och systemutveckling - allt i nära samarbete med vår kärnverksamhet och vi är djupt engagerade i det vi gör.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Underhålla och utveckla SAP HCM
- Stödja Försvarsmaktens verksamhet i system-och användarfrågor
- Planera och delta i utvecklings-och förvaltningsarbete
- Delta i ett flertal spännande projekt och aktiviteter, just nu pågår ett stort projekt som omfattar uppgradering till SAP H4S4 

När du börjar hos oss får du en individuellt anpassad introduktion och vi ser till att du får rätt förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb.

KRAV

Kvalifikationer

 • Vi söker dig som har ett starkt IT-intresse med ett par års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom SAP-området
 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom IT och systemutveckling/förvaltning
 • Relevant utbildning alternativt motsvarande kompetens som av Försvarsmakten bedöms likvärdig
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • God samarbetsförmåga

Personliga egenskaper

 • Vi söker dig som är duktig på att ta eget ansvar för ditt lärande och din utveckling.
 • Du vill driva uppgifter framåt och drar dig inte för samordnande och koordinerande arbetsuppgifter.
 • Du behöver kunna samarbeta med en mängd olika kompetenser och verksamhetsområden och du behöver vara duktig på att kommunicera.
 • Du har ett stort intresse av att utvecklas verksamhetsmässigt såväl som tekniskt och du vill ta en roll som verkar mellan tekniken och verksamheten.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med agila ramverk
 • Erfarenhet av att driva uppdrag och mindre projekt inom IT
 • Erfarenhet från Försvarsmakten eller från annan statlig myndighet alternativt erfarenhet från annan större organisation

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad: heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Arbetsort: Enköping

I Försvarsmakten benämns befattningen Systemanalytiker.


Upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av:
Sektionschef Johanna Tunberg tfn 070-848 56 87

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
FMTIS-J1, växel 019-39 35 00.

Fackliga företrädare:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
SEKO Matz Felix,
Samtliga nås via växel 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 juli 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan