Försvarsmaktens Hundtjänstenhet söker Fodervärdskonsulent till Gotland

Om tjänsten

Försvarsmaktens Hundtjänstenhet (FHTE) tillhör Luftstridsskolan (LSS) och har till uppgift att förse Försvarsmaktens kontinuerligt tjänstgörande krigsförband samt Polisen med tjänstehundar. Hundtjänst bedrivs inom hela Försvarsmakten. 

Vid FHTE:s Avelsavdelning planeras avel, omhändertas tikar/valpar, rekryteras fodervärdar, placeras valpar hos fodervärdar samt lämnas stöd till fodervärdar. Försvarsmaktens hundar placeras hos sin fodervärd när de är 8-10 veckor och där stannar de tills de är ungefär 1-1,5 år gamla. Under den perioden står Försvarsmakten för foder- och veterinärkostnader. Avelsverksamheten i Sollefteå har pågått sedan sommaren 2005 och genom åren har man fött upp över 3 000 valpar. Sveriges fodervärdsverksamhet är uppdelad i 6 regioner, där arbetet leds och fördelas av en Regional Fodervärdskonsulent (RAK). Som stöd till fodervärdarna har Försvarsmakten ett antal Fodervärdskonsulenter. Fodervärdskonsulenterna ansvarar för att, tillsammans med fodervärdarna, skapa förutsättningar för valparna att utvecklas i rätt riktning för ett kommande liv som tjänstehund.

Nu söker vi dig som vill bidra med dina hundkunskaper i rollen som Fodervärdskonsulent på deltid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Nära samverkan med din Regionansvarige Fodervärdskonsulent  när det gäller arbetet och uppföljningen av hundarna.
 • Planera och genomföra täta träningsträffar för allmänlydnad/fostran och påbörja nosarbete, både i grupp och individuellt. Dessa ska kunna genomföras både praktiskt och digitalt.
 • Följa upp och hantera hundarna, samt stötta fodervärdarna under fodervärdstiden.
 • Kunna tänka problemlösande kring hundar med stora drifter i kombination med fodervärdar som ännu inte har så mycket hunderfarenhet.
 • Planera och genomföra hembesök och informationsträffar i hela området
 • Utvärdera och bedöma intresserade personer/familjer om de anses lämpliga som fodervärdar åt en Försvarsmaktshund.
 • Praktiskt genomföra omplaceringar i respektive region i samverkan med din Regionansvarige Fodervärdskonsulent.

Som Fodervärdskonsulent skall du fungera som Försvarsmaktens representant ute bland våra intressenter runt om i landet. Våra konsulenter är en vital del av vårt fodervärdssystem och en förutsättning för att vi skall hitta och bibehålla våra fantastiska fodervärdar. Vi tror därför att din personlighet präglas av samarbetsvilja, gott omdöme och prestigelöshet. Du har mycket god erfarenhet av hunddressyr, har lätt för att skapa förtroendeingivande relationer och behärskar det sociala samspelet. Du har en god pedagogisk förmåga och kan förmedla din kunskap anpassat efter fodervärdarnas nivå och är en problemlösare som kan tänka utanför boxen. Utöver det är körkort och tillgång till egen bil som kan transportera hund en förutsättning och innebär milersättning med statligt bilmedgivande.

Arbetet, som innebär både praktiskt och administrativa arbetsuppgifter, utgår från ditt hem men du arbetsleds från FHTE:s Avelsavdelning i Sollefteå. En stor del av arbetet kommer även behöva ske kvällar och helger. Vi erbjuder dig ett omväxlande uppdrag i ett professionellt nätverk, internutbildning och möjligheten att bidra till Sveriges försvar.

Övrigt

Befattningen är placerad på Gotland. Tjänsten innebär en sysselsättningsgrad på mellan 25-50% beroende vad vi kommer överens om. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde sker under hösten 2023.

Kontakt och ansökan

Är du intresserad av att bli en del av vårt team i fodervärdsverksamheten? Skicka då in din ansökan och berätta om din bakgrund och dina erfarenheter inom hunddressyr. 
Har du frågor är du välkommen att kontakta Regionansvarig Fodervärdskonsulent Emma Svensson på 076-1276080. Intervjuer kommer att genomföras den 24 oktober 7 november på Gotland.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O Tim Björklund, vxl 018-19 60 00

OFR/S & Försvarsförbundet Helena Lemnell, vxl 018-19 60 00

SACO vxl  018-19 60 00

SEKO SEKO-Forsvar-Uppsala@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-01

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Luftstridsskolan har verksamhet på sju orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 augusti 2023
 • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Deltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan