Stabsofficer personaltjänst till Flygstaben

Om tjänsten

Är du intresserad av Försvarsmaktens personaltjänst, krigsförbandsutveckling och insatsverksamhet? Trivs du i en ledande roll? Trivs du med stort eget ansvar och vill lösa varierande arbetsuppgifter i ett högt tempo? Vill du stödja Flygvapnet och dess förband i den tillväxtresa som väntar där personaltjänst blir avgörande kan detta vara befattningen för dig!

 

Om befattningen

Befattningen är placerad på Flygstabens personalsektion som består av 15 civila och militäramedarbetare. Här arbetar specialister och generalister inom personal och HR-området. Vissa arbetar internt mot Flygstaben som förband och andra mer övergripande mot hela Flygvapnet.  

Som stabsofficer personaltjänst ansvarar du tillsammans med personalchef för att leda personaltjänsten i Flygvapnet och på Flygstaben. Du kommer att delta i försvarsplaneringsarbete för Flygvapnet i allmänhet och Flygstaben i synnerhet genom att vara Flygvapnets kontaktyta mot J1 och mot Flygvapnets förband. Du kommer även personalplanera inför och delta i Flygstabens och Flygvapnets övningsverksamhet. I övrigt handlägger du andra ärenden så som krigsförbandsutveckling, insatsverksamhet och krigspersonaltjänst. Sektionen har ett väldigt gott samarbetsklimat där du har stor frihet under ansvar. Du förväntas utveckla arbetssätt, metoder och processer inom personalområdet och möjlighet till vidare utveckling inom personaltjänst är stor.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, noggrann och har en god förmåga att vara sammanhållande för större projekt. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. I ditt arbete kommer du att verka såväl operativt som mer strategiskt och övergripande. I vardagen krävs även att du är driven och lösningsorienterad samt flexibel, detta då vi verkar i en dynamisk organisation som kan skifta karaktär.

Kvalifikationer

Officer alternativt Specialistofficer
Erfarenhet av stabsarbete
God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i såväl tal som skrift
Mycket goda kunskaper i Office-paketet
B-körkort
 
Meriterande
 
Erfarenhet av arbete med personal- och HR-frågor
Erfarenhet av arbete med personalfrågor kopplade till internationell tjänstgöring och höjd beredskap
Erfarenhet av arbete med krigsförbandsutveckling
 
Kontaktperson
 
Har du frågor? Kontakta Personalchef Mj Elin Ulriksson, 070-397 00 84.
 
Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Tillträdesdatum: snarast enligt överenskommelse
Lön och förmåner: enligt kollektivavtal, eventuellt löneanspråk anges i ansökan.

Fackliga företrädare

Officersförbundet - OFR/O - Anders Wedin
Försvarsförbundet - OFR/S - Caroline Nilsson
SACO FM - Borka Hedlund Medjed
SEKO - Jan Salomonsson

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 2023-09-30.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 augusti 2023
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Flygstaben
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan