Teknisk handläggare stödsystem

Om tjänsten

I Försvarsmakten finns en värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och hög komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål
• Träning som arbetsuppgift – tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28–35 semesterdagar beroende på din ålder
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Om enheten
Driftsstyrningskompaniet (DSK) som är en del av Teknik och vidmakthållande kontoret (TVK) i Marinstabens stödavdelning, utformar och upphandlar både förebyggande och avhjälpande tekniskt underhåll för Försvarsmaktens Marinmateriel, fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarsmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Enheten (DSK) består av ca 90 medarbetare fördelade på fyra avdelningar med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga, Nynäshamn/Muskö samt Kärringberget/Göteborg. Denna tjänst är placerad i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teknisk beredare är det du som ser till att föda/följa upp data de digitala stödsystemen (SAP/PRIO och LIFT) med rätt ingångsvärden för DSK räkning och se till att enhetens medarbetare har rätt förutsättningar att lösa sina arbetsuppgifter inom den tekniska tjänsten. Dina uppgifter är bland annat teknisk administration, beställningar, omlagring, hantering UE, registerhållning, beredningsstöd åt chef och produktionsledare mm.

KRAV
Kvalifikationer
· Arbetslivserfarenhet av SAP/PRIO
· Erfarenhet av Teknisk Tjänst inom Försvarsmakten eller motsvarande
· God förmåga att hantera Word samt Exel
· God administrativ förmåga

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad, självgående och noggrann. Du är en lagspelare som presterar med hög kvalité, även under perioder med hög arbetsbelastning. Du är van att ha många kontakter och trivs med många bollar i luften samt är en bra problemlösare.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
· Erfarenhet av LIFT
· Formell utbildning i SAP

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättning: Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Civil befattning
I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige.
Tillträde efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef Peter Blomdahl, nås via FM växel 08-788 75 00

Fackliga representanter
Officersförbundet, Erik Tollin
TCO/försvarsförbundet, Björn Engren
SEKO, Lenny Johansson
SACO, Maria Blasek
Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 september 2023
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinstaben
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-10-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan