Handläggare Infrastruktur vid Norra Militärregionen

Om tjänsten


Vill du vara med och bygga upp Försvarsmaktens tillväxt och utveckling i Norr?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite
säkrare.

Befattningen erbjuder
Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag med möjligheten att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att utvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att skapa en bra balans mellan det professionella och det privata.

Om enheten
Befattningen är placerad vid MR N stab i Boden, vid avdelningen J5 (planering). På avdelningen arbetar både militär- och civil personal med planering, infrastruktur och frivilligverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som infrastrukturhandläggare ingår beredning och planering samt att stödja arbetet med förbandets infraförsörjning och fastighetsberedning men även att leda arbetet med behovsanalyser och utredningar som ligger
till grund för anskaffning och förändring av byggnader. Som handläggare arbetar du i förbandets planeringscykel med beredning av inkommande uppdrag och ärenden samt med framtagande av behovsanalyser, leda möten, upprättande och uppföljning av tidsplaner. Du medverkar i att handlägga MR N remissvar till högkvarteret avseende fysisk planering och övriga remisser inom infraprocessen. Du kommer även att medverka i planerings- och utredningsarbete för att på bästa sätt möjliggöra utveckling och tillväxt för MR N. Arbetet innebär omfattande personkontakter och samarbete med en mängd kontaktpersoner inom och utom Försvarsmakten, där projektledning i tillfälligt sammansatta arbetsgrupper är en del av arbetet.

KRAV
Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom bygg/fastigheter alternativt några års arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Goda kunskaper i att driva projekt, göra analyser och stödja processer
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Goda datorkunskaper samt goda kunskaper i MS Officepaketet
 • B-körkort (manuell växellåda)

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att Du som medarbetare uppträder enligt vår värdegrund. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Personliga egenskaper
Du har en administrativ och analytisk förmåga och kan driva många projekt samtidigt. Du är flexibel och har förmågan att arbeta med flera ärenden samtidigt och periodvis arbeta i ett högre tempo. Det krävs att du är självständig och har bra förmåga att samverka/samarbeta med ett stort antal olika människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Aktuell och relevant erfarenhet av projektarbete och långsiktig planering
 • Aktuell och relevant erfarenhet från uppdrag inom fastighets- och infrastruktur
 • Grundläggande militär utbildning eller tidigare arbete vid Försvarsmakten/Försvarsmyndighet

Övrigt
Befattningen är en civil tillsvidareanställning.
Anställningen är heltid som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Boden men innebär även inslag av tjänsteresor.
Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.

Arbetsprov kan komma att tillämpas.

Vill du veta mer om befattningen kontakta
Sture Sundqvist Tfn. 070-494 63 44

Information om rekryteringsprocessen
Anna-Karin Posse Tfn. 076-866 27 76

Fackliga företrädare
Seko FM Susanne Thunberg
Försvarsförbundet Anneli Forshage
SACO Carina Gabrielsson
OFR/O Malin Scharffenberg Kahlke

Fackliga representanter, nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 2023-10-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du beskriver varför du anser dig vara lämplig förbefattningen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 september 2023
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norra Militärregionen - MR N
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan