Ställföreträdande Chef (stf C) Lokalplaneringsenhet Mitt, Militärhögskolan Karlberg, Solna.

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Är du en erfaren ledare/chef som trivs i en dynamisk miljö med fokus på leverans, kvalitetoch samarbete? Försvarsmakten (FM) och Lokalplaneringsenheterna (LplE) växer och nu söker vi dig som vill vara med och bidra till utvecklingen av Försvarsmaktens infrastruktur(lokalförsörjning/fastigheter). Söker du en roll där ditt ledarskap, dina värderingar och din vilja att bidra till Försvarsmaktens bästa kommer till sin rätt? Välkommen med din ansökan!

 
Om enheten

Lokalplaneringsenheterna är en del av Försvarsmaktens lokalförsörjningskompetens och företräder FM som beställare gentemot Fortifikationsverket (FORTV) och FörsvaretsMaterielverk (FMV).

Lokalplaneringsenhet Mitt (LplE M), består av ca 30 medarbetare, har ett geografiskt ansvarsområde som omfattar Stockholm-, Gävleborg, Södermanland-, Uppsala-, Västmanland-, Dalarna- och Gotlands län. Enhetens uppgift är att stödja organisationsenheterna i garnisonerna; Arboga, Haninge, Enköping, Visby, Kungsängen, Stockholm/Solna, Uppsala, Vällinge och Falun med garnisonsplanering, anskaffning, avveckling samt vidmakthållande av mark och lokaler. LplE stödjer även Högkvarteret med underlag för planering och verksamhetsuppdrag och framtagning av styrande dokument.

LplE M funktionsleds inom Försvarsmaktetens infrastrukturområde av chefen INFRA i Högkvarteret och är samtidigt underställd chefen Militärhögskolan Karlberg avseende personal och arbetsmiljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stf chef LplE M ingår du i LplE M ledningsgrupp där du leder och samordnar enhetens verksamhetsutveckling, informationshantering, möten, rapporter och budget. Du samordnar även enhetens gemensamma arbete med rekrytering och personaladministration samt det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du kommer företräda chefen LplE M både mot interna och externa organisationer på central nivå. I nuläget ingår inte personalansvar i befattningen.

 

KRAV

Kvalifikationer

Akademisk examen alternativt annan relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Aktuell och relevant erfarenhet av verksamhetsledning
God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
Goda kunskaper i MS Office
B-körkort (manuell växellåda)

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tar ansvar och levererar med hög kvalitet. Du är strukturerad ochsystematisk både när du arbetar självständigt och i grupp. Du har lätt för att bygga nätverk och relationer med både interna och externa intressenter tack vare din ödmjuka och positivaframtoning som inspirerar och motiverar. Du är van att ha många parallella uppgifter med olika dignitet som kräver prioritering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITER

Relevant arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten
Relevant arbetslivserfarenhet från infrastrukturområdet
Aktuell och relevant erfarenhet av att leda och delta i flera parallella projekt
 

Övrigt

Anställningskategori: Civil

Anställningsform: Tillsvidare, med sex månaders provanställning

Startdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Solna, Militärhögskolan Karlberg

Resor: Förekommer

 

För mer information om befattningen och/eller rekryteringsprocessen kontakta:
C LplE Mitt Ulf Berglund 070-350 04 78

Fackliga kontaktpersoner
Hokan Pettersson (SACO/S)
Stefan Ragnebrink (OFR/S)
Per Österlund (OFR/O)

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-01
Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du bland annat motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 augusti 2023
  • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan