Fältarbetssoldat till flygbastropp Jokkmokk

Om tjänsten

Norrbottens Flygflottilj, F21, är Sveriges nordligaste flygflottilj med huvudbas i Luleå och med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21´s uppgift är att leverera luftoperativ effekt genom stridsflygdivisionerna och JAS39. F 21 förfogar över ett av världens största flygövningsområden som används av både svenska flygvapenförband och förband från andra länder

 

Till flygbastroppen i Jokkmokk söker vi nu dig som brinner för fälthållningstjänst eller som vill arbeta med tunga fordon och maskiner. Vill du dessutom utvecklas i din roll som soldat men mycket eget ansvar är detta rätt befattning för dig!

 

Vad gör flygbastroppen?

 Troppens huvudtjänst är fälthållningstjänst och att skapa förutsättningar för flygförbanden att verka, genom att dygnet runt under alla årstider kunna bedriva militär flygfältsarbetstjänst. Den huvudsakliga arbetsuppgiften kommer vara praktisk tjänstgöring, där du deltar i den fasta driften av Jokkmokks flygbas.

Utöver driften finns möjliget att som fältarbetssoldat få utbildning i att kunna undanröja alla former av hinder som kan uppstå för flygförbanden, vare sig det är snö, is, jord och stenar, träd eller minor och bomber.

Din anställning kommer att inledas med en grundläggande utbildning mot befattningen och efter det så kommer du att fortsätta utvecklas genom utbildning där du kan välja att fördjupa dig inom troppens många kompetensområden.

 Fältarbetssoldaten har god social förmåga och agerar självständigt i sin uppgift. Attityden är ansvarskännande och god samarbetsförmåga med över- och underordnad personal är en självklarhet. Att vara handlingskraftig, initiativrik och att kunna arbeta under press är en förutsättning för att förbandet skall fungera. Fältarbetssoldaten skall kunna framföra ett stort antal olika specialfordon/maskiner för att lösa sin uppgift, varför ett genuint motorintresse är meriterande.

 

Vem söker vi?

 Vi söker dig som är arbetsam, flexibel och kan arbeta självständigt under fysisk belastning. Oavsett bakgrund är det viktigaste att du är en lagspelare. Du är omsorgsfull och ansvarstagande då tjänsten ofta innebär att du kommer arbeta i en mindre enhet.

Du tar direkt tag i problem när de dyker upp och du har en god förmåga att läsa av när det är läge på eller av.

 

Personliga egenskaper 

Dina personliga egenskaper präglas främst av stor noggrannhet, högt säkerhetstänkande och en god förmåga att samarbeta och bemöta andra människor. Du gillar utmaningar och att lösa problem. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du växer med uppgiften och tar gärna ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

• Genomförd värnplikt, GMU eller GU med godkänt betyg

• Körkortsbehörighet B

Meriterande kvalifikationer

• Körkortsbehörighet C, CE, BE

• Militärt förarbevis (lastbil, tungt släp, hjullastare)

• Erfarenhet av Fälthållningstjänst/flygplatsdrift

• Hjullastarbehörighet

• Erfarenhet av vård och underhåll av fordon och maskiner

 

Ansökningsprocessen

Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökande varefter du kontaktas av företrädare för förbandet. Inför anställning genomförs registerkontroll, läkarundersökning, fysiska tester och säkerhetssamtal.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Troppchef Glenn Hansén

Frågor kring rekryteringsprocessen: HR – generalist Angelina Lindgren

Fackliga representanter: OFR/S, OFR/O, SEKO, SACO

Samtliga nås via vxl: 0920-23 40 00

 

Övrigt

· Anställningen är tidsbegränsad på heltid. Anställningen sker enligt Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K) och inleds med 6 månaders provanställning som övergår i en anställning upp till 8 år, med möjlighet till förlängning 4 år.

· Tillträde enligt överenskommelse med arbetsgivaren.

· Arbetsort Jokkmokk

 

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-02. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Till dig som redan gjort värnplikten ska du bifoga intyg/betyg från GMU eller värnplikt eller annan militär tjänstgöring.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.
F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 februari 2024
  • Plats: Jokkmokk, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-04-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan