Plutonchef till PB-pluton vid Vapnö kompani, FMTS

Om tjänsten

Plutonchef till PB-pluton vid Vapnö kompani, Grundutbildningsbataljonen FMTS

Försvarsmakten befinner sig i en tillväxtfas. Nya förband etableras och andelen värnpliktiga ökar stadigt varje år. Just på grund av att vi behöver vi bli fler söker vi nu Plutonchef till vår PB-pluton på Vapnö Kompani (FMTS Grundutbildningsbataljon). Hos oss ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du är placerad vid Vapnö Kompani i Halmstad som chef på en pluton vars uppgift är att utbilda våra värnpliktiga plutonsbefäl (PB). Plutonsbefälen får initialt en grundläggande utbildning (GMU) som följs upp av befälsutbildning och befattningsutbildning. Avslutningsvis övar våra plutonsbefäl i sina befattningar tillsammans med sina värnpliktiga soldater. Som chef på plutonen får du således möjligheten att coacha och stötta individer som har en hög ambitionsnivå där motivationen är hög.

I din roll som chef på plutonen har du även ansvaret att leda och fördela arbetet i ditt arbetslag. Du har såväl personal- som materielansvar och redovisar till kompanichefen. Utöver det kommer du att krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen vid  FMTS, Operativ Logistikbataljon.

 

Kvalifikationer:

För att kunna söka tjänsten krävs det att du har en militär tillsvidareanställning i Försvarsmakten och att du arbetar kontinuerligt inom Försvarsmakten idag.

 • Officersexamen, minst OF1 / OR7
 • Körkort B

 Personliga egenskaper

 • Du har ledaregenskaper som tar utgångspunkt från Försvarsmaktens ledarskapsmodell.
 • Du har en god samarbetsförmåga och ser till gruppens sammanvägda resultat.
 • Du är reflekterande och eftertänksam i ditt agerande.
 • Du är föregångsperson genom att du visar respekt för din omgivning och välkomnar olikhet.
 • Du har militär yrkeserfarenhet och har innehaft flera befattningar
 • Du har god förmåga att handleda och utveckla yngre kollegor.
 • Mycket god förmåga att arbeta självständigt , vana att planera, genomföra och slutföra projekt.
 • Du kan säga ifrån om du tycker att något är fel, men förmågan att genomdriva chefens beslut även om du inte samtycker.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska värdesätts.

 Meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har:

 • Tidigare erfarenhet som plutonchef eller liknande (CPA)
 • Utbildning i pedagogik och ledarskap
 • Militära förarbevis samt C/CE kort
 • Fordonsinstruktör
 • Utbildning i teknisk tjänst
 • Utbildning i försörjning/ logistik
 • Utbildning i samband/ ledning

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt FM Värdegrund. Värdegrunden slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa, jämlikhet, främjar demokrati och mänskliga rättigheter. Vi på kompaniet anser således att en god värdegrund är viktig då det leder till ett gott arbetsklimat.

Övrigt
Anställningsform: Heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

 

Upplysningar om befattningen
Mette Wiström, Kompanichef Vapnö kompani, Gu- bataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen

Sofia Jönsson, Stabsofficer personal, Gu-bataljon

Tel: 035-266 20 00 (vxl)

 

Fackliga företrädare Fackliga företrädare

HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Nermina Dzanic

SEKO: Jörgen Stehn

Samtliga ovanstående nås via växelnummer: 035-266 20 00

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-13. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 september 2023
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan