Flygstaben rekryterar Kontraktshandläggare till TVA

Om tjänsten

Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Nu har du chansen att söka ett utmanande och inspirerande arbete! Hos oss får du möjligheten att arbeta med intressanta arbetsuppgifter och bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Våra medarbetare är viktiga för oss och du kommer få ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Är du den vi söker?

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter. Välkommen till vår verklighet!

Om befattningen

Teknik- och vidmakthållandeavdelningen (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för att hålla samman fortsatt luftvärdighet, vidmakthålls- och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och gemensamma tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Försvarsmakten.

Kontraktshandläggaren ansvarar för tillgängligheten av senaste utgåvorna av ramavtal och kontrakt för flygmaterielsystemen. Kontraktshandläggaren ansvarar för utbildning av avtalsberedare och stödjer vid avtalsberedning och upphandling samt kontraktsuppföljning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Förvalta aktuella ramavtal och kontrakt samt bevaka avtalsperioder
 • Företräda Flygstaben (FS) och TVA i avtalsfrågor i Försvarsmakten
 • Stödja avtalsberedningsgrupper i upphandlingsprocessen
 • Ansvara för att kontrakten läggs in i Försvarsmaktens stödsystem (SAP)
 • Sammanhållande för utbildning av nya avtalsberedare samt periodisk träning
  till redan behöriga avtalsberedare
 • Utveckla procedurer, rutiner och mallar för upphandlingar inom FS TVA
 • Samverka med Vidmakthållandeledare inom FS TVA, TVA TCM, FS MOA, Försvarsmaktens inköpsenhet/kommersiella avdelning, FS SUA-handläggare och Försvarets materielverk, FMV.

Befattningen innebär många kontakter både internt och externt Försvarsmakten, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Delar av arbetet bedrivs dock enskilt och måste kunna genomföras under stort egenansvar.

Kvalifikationer

 • Högskoleexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet avseende avtalsberedning och upphandling inom FM
 • God datorvana
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en initiativrik, resultatinriktad och lyhörd för organisationens och verksamhetens behov. Du trivs med att etablera och upprätthålla professionella nätverk och tycker om att entusiasmera medarbetare. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor. Du har en analytisk förmåga, ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Din förmåga att vara flexibel, prioritera i ditt arbete och leverera med kvalitet gentemot uppsatta deadlines är god. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet om Regler för militär luftfart och det nya regelverket SE-EMAR
 • Erfarenhet om LOU och LUFS
 • Handelsrättslig översiktskurs
 • Erfarenhet från flygmaterieltjänst inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av teknisk tjänst och materielproduktion i Försvarsmakten
 • Goda kunskaper i Försvarsmaktens affärssystem (SAP)
 • Körkort klass B

Kontaktperson

Har du frågor? Kontakta rekryterande chef Anders Johansson på 070 982 7505.

Övrigt

Civil tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Omfattning 100 %. Befattningen innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Beredd att placeras i insatsorganisationen.

Arbetsort: Såtenäs.

Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare

OFR/O Anders Wedin

OFR/S Caroline Nilsson

SEKO Jan Salomonsson

SACO Borka Medjed Hedlund

Samtliga nås via FM växeln på telefonnummer 08-7887500.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-08. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 september 2023
 • Plats: Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan