Specialistsjuksköterska till Försvarshälsan, Norrbottens Flygflottilj

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Då en av våra medarbetare går på föräldraledighet söker vi sjuksköterske-vikarie under denna tid. Vill Du bli en del av vårt team? Försvarshälsan är försvarsmaktens interna företagshälsovård. Vi tillhandahåller hälso- och sjukvård till värnpliktiga samt företagshälsovård till övrig personal. Vårt uppdrag som företagshälsovård bygger på att minska förekomsten av arbetsrelaterad ohälsa. Det gör vi genom att stödja arbetsgivaren med: Det främjande arbetet för att behålla det friska friskt. Att förebygga och minska alla typer av risker i arbetsmiljön. Efterhjälpande insatser för att återställa full arbetsförmåga

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Mottagningsarbete innefattande bl a samtal, provtagning, medicinska bedömningar, telefonrådgivning och bokningar. Daglig hälso- och sjukvård för värnpliktiga. Förebyggande och främjande företagshälsovårdsarbete. Administrativt arbete såsom beställning av förbrukningsmateriel. Ett stimulerande och varierande arbete med professionella kollegor och trivsam organisatorisk och social arbetsmiljö
 

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Specialistutbildning inom relevant område (akutsjukvård, företagshälsovård, distriktssjukvård).
 • Minst fem års aktuell och relevant yrkesverksamhet
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har egen drivkraft, är kundorienterad och trivs med att arbeta tillsammans i team med andra yrkeskategorier. Du är flexibel, har god pedagogisk färdighet och lätt för att samarbeta. Arbetet kräver god förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida.).

Meriterande 

 • Erfarenhet av förebyggande och främjande arbete. Arbete inom företagshälsovård, rådgivningsfunktion och mottagningsarbete.
 • Erfarenhet av att arbeta i projekt
 • Tidigare anställning eller annat engagemang i Försvarsmakten
 • Akutkompetens
 • Kunskap om idrotts- och belastningsskador
 • Kunskap och erfarenhet om psykiska stressreaktioner
 • Kunskap i arbetsmiljöns lagar och förordningar
 • God datorvana

Övrigt

Suveräna friskvårdsmöjligheter med fina träningsanläggningar och möjlighet till tre timmar friskvård/vecka

 • Typ av anställning: Detta är ett vikariat som sträcker sig tom 2024-12-31 Tjänsten tillsätts t.o.m. 2024-12-31 under förutsättning att föräldraledighet tas i anspråk under denna angivna tid.
 • Tjänstgöringsort: Luleå
 • Tillträde: enligt överenskommelse
 • Lön: Individuell lönesättning.

Information

Upplysningar om tjänsten lämnas av chef för Försvarshälsan Luleå: Jörgen Divert 073-292 11 75

Fackliga organisationer

OFR/O, OFR/S, SACO, SEKO: Samtliga nås via växeln 0920-23 40 00.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2023-10-05

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 ________________________________

Särskilt om personuppgiftsbehandling i LIME CRM

När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter; https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.
F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 september 2023
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan