Personalhandläggare

Om tjänsten

Personalhandläggare

Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.

Vi söker en driven och engagerad personalhandläggare till Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) som dagligen kommer att göra skillnad för verksamhet, chefer och medarbetare vid enheten. Som personalhandläggare hos oss kommer du att ha ett varierat och stimulerande arbete i en internationell kontext med goda möjligheter till kompetensutveckling och fysisk träning på arbetstid.

Om enheten

Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) med Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) är Försvarsmaktens kompetenscentrum för integrerad multinationell stabsutbildning, förberedande insatsutbildning samt genderperspektiv på taktisk och operativ nivå. Swedint har i uppgift att planera, genomföra, utvärdera och utveckla individuell stabsutbildning samt insatsutbildning inom ramen för FN, EU och NATO.

Vid Swedint och NCGM genomförs ett 40-tal kurser årligen, majoriteten på engelska.Swedint är sedan 1999 ett ackrediterat NATO-partnerträningscenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som personalhandläggare på Swedint arbetar du självständigt och brett med olika typer av personalfrågor och personalprocesser. Främst fungerar du som ett viktigt chefsstöd i personalrelaterade frågor och processer och du kommer att vara en betydande länk mellan Swedint och regementsstabens personalavdelning (G1). Du ingår i stödavdelningen vilket innebär att du självständigt handlägger och driver olika typer av ärenden, ibland även utanför personalområdet. Vid Swedint arbetar även internationell personal och du kommer att ha en avgörande roll i kontakten med dem inför och under deras placering vid enheten enligt rutinen för hur vi hanterar internationell personal i Försvarsmakten.


KRAV
Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom HR eller kunskaper/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God förmåga att arbeta i Microsoft Office paketet, främst Excel.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som personalhandläggare krävs ett mycket strukturerat arbetssätt då du kommer att hantera många pågående processer samtidigt gentemot många olika kontaktytor. Att du är stabil och trygg är en fördel för att kunna hantera press på ett serviceinriktat och lösningsorienterat sätt. Vi ser också gärna att du har ett relationsskapande och kommunikativt arbetssätt då arbetsuppgifterna ofta kräver delaktighet i sociala sammanhang. Därför kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 MERITERANDE

 • Erfarenhet av motsvarande befattning inom Försvarsmakten eller annan myndighet.
 • Erfarenhet av att arbeta med personalrelaterade processer, särskilt rekrytering och rehabilitering.
 • Erfarenhet av PRIO, VIDAR och ReachMee.
 • Militär grundutbildning (värnplikt, GU, GMU)

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.
Arbetsort Kungsängen
Tjänsten är en civil befattning.
Tillträdesdatum snarast.

Upplysningar om befattningen
Elin Holmström Borén

Information om rekryteringsprocessen
Raul Arbinus

Fackliga företrädare
SEKO Lise-Lott Larsson, SACO Johan Gillemyr, OFR/S Kenneth Hartikainen, OFR/O Stefan Morin

Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Jobba civilt i Försvarsmakten - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se)

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 september 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan