Stabsofficer

Om tjänsten

STABSOFFICER

Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid? Vi växer och söker nu en för att stärka upp vårat team!

Vill du vara den som genomför vår spännande verksamhet? Vi söker en stabsofficer med genomförandefunktion till stödavdelningen vid Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) som ska leda och verkställa planerad verksamhet i en internationell kontext.

Om enheten

Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) med Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) är Försvarsmaktens kompetenscentrum för integrerad multinationell stabsutbildning, förberedande insatsutbildning samt genderperspektiv på taktisk och operativ nivå. Swedint har i uppgift att planera, genomföra, utvärdera och utveckla individuell stabsutbildning samt insatsutbildning inom ramen för FN, EU och NATO. Vid Swedint och NCGM genomförs ett 40-tal kurser årligen, majoriteten på engelska.

Swedint är sedan 1999 ett ackrediterat NATO-partnerträningscenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du kommer att  vara en viktig del av stödavdelningen vid Swedint som leds av stabschefen. Avdelningen ansvarar för planering, uppföljning och återrapportering av enhetens verksamhet. Du samverkar både internt och externt och blir en viktig länk mellan Swedint och regementets genomförandesektion (G3). Du verkställer och leder genomförande av det innevarande årets planerade aktiviteter i en internationell miljö. Det innebär att du samordnar den periodiska återrapporteringen, genomför orderarbete, leder avdelningsrapporterna samt stödjer andra stabsmedlemmar med olika typer av uppgifter kopplat till stabsarbete. Du kan komma att medverka i övningar av såväl nationell som internationell karaktär inom FM.

Krav

Kvalifikationer

 • OR7/8 (Militär grad fanjunkare/förvaltare).
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i MS Office.
 • Kunskap och erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem.
 • Körkort B (manuell).

Personliga egenskaper

Som stabsofficer med genomförandefunktion är det viktigt att du är stabil och kan hantera stress på ett konstruktivt sätt med ett gott humör. Det krävs att du är strukturerad och lösningsorienterad eftersom du kommer att ha flera pågående projekt samtidigt och kunna behöva lösa uppkomna problem snabbt. I din uppgift som genomförare spelar din förmåga att skapa relationer en viktig roll då du många gånger är spindeln i nätet med flera olika typer av kontaktytor i olika sammanhang.

 MERITERANDE

 • Erfarenhet av stabsarbete eller liknande arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter

(läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid

Tjänsten kräver för det mesta arbete på plats men med möjlighet till hemarbete ibland.

Befattningen är militär OR8.
Arbetsort Kungsängen
Tillträdesdatum snarast

Upplysningar om befattningen

Elin Holmström Borén

Information om rekryteringsprocessen
Raul Arbinus

Fackliga företrädare
SEKO Lise-Lott Larsson, SACO Johan Gillemyr, OFR/S Kenneth Hartikainen, OFR/O Stefan Morin

Samtliga nås via växeln: 08 584 540 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-01 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 september 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan