Stabsofficer/genomförare till Försvarsmaktens internationella centrum.

Om tjänsten

Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Värdesätter du ömsesidigt förtroende och önskar både ett eget ansvar såväl som goda möjligheter till kompetensutveckling? Våra medarbetare är viktiga för oss och du ges god möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger dig även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Vill du vara den som genomför vår spännande verksamhet? Vi söker en stabsofficer med genomförandefunktion till stödavdelningen vid Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) Du kommer att leda och verkställa planerad verksamhet i vår spännande, internationella kontext.

Om enheten

Swedint tillsammans med Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) är Försvarsmaktens kompetenscentrum för integrerad multinationell stabsutbildning, förberedande insatsutbildning samt genderperspektiv på taktisk och operativ nivå. Swedint har i uppgift att planera, genomföra, utvärdera och utveckla individuell stabsutbildning samt insatsutbildning inom ramen för Nato, FN och EU. Vid Swedint och NCGM genomförs ett 40-tal kurser årligen, majoriteten på engelska.

Swedint är sedan 1999 ett ackrediterat NATO-partnerträningscenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du är navet, spindeln i nätet, och en oumbärlig del av stödavdelningen vid Swedint som leds av stabschefen. Avdelningen ansvarar för planering, uppföljning och återrapportering av enhetens verksamhet. Du samverkar både internt och externt och är den sammanfogande länken mellan Swedint och regementets genomförandesektion (G3). Du verkställer och leder genomförandet av det innevarande årets planerade aktiviteter i en internationell miljö. Det innebär att du samordnar den periodiska återrapporteringen, genomför orderarbete, leder avdelningsrapporterna samt stödjer andra stabsmedlemmar med olika typer av uppgifter kopplat till stabsarbete.

Befattningen erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling genom närhet till Swedint och NCGMs kursutbud och samarbetsforum, nationellt och internationellt. Befordringsplan för specialistofficer inom internationell utbildning- och kursverksamhet är framtagen vid enheten. Tjänsten erbjuder både möjlighet att bygga CV, genom ett brett internationellt kontaktnät, samt en möjlighet att deltaga i våra kurser som är meriterande mot Natobefattningar och internationella organisationer och insatser.

Krav

Kvalifikationer

 • OR7/8 (Militär grad fanjunkare/förvaltare).
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i MS Office.
 • Körkort B (manuell).

Personliga egenskaper

Som stabsofficer med genomförandefunktion är det viktigt att du är stabil och kan hantera många uppgifter samtidigt på ett konstruktivt sätt med ett gott humör. Det krävs att du är strukturerad och lösningsorienterad eftersom du kommer att ha flera pågående projekt och kunna behöva lösa uppkomna utmaningar snabbt. I din uppgift som genomförare spelar din förmåga att skapa relationer en viktig roll då du ofta är spindeln i nätet med flera olika typer av kontaktytor i olika sammanhang såväl nationellt som internationellt.

 MERITERANDE

 • Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem.
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska som t.ex. franska, spanska eller tyska.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter

(läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid

Vi har ett bra flextidsavtal och möjlighet att arbeta hemifrån i viss omfattning.

Befattningen är militär OR8.
Arbetsort Kungsängen
Tillträdesdatum snarast

Upplysningar om befattningen

Håkan Isacsson

Raul Arbinus

Information om rekryteringsprocessen
Elin Holmström Borén 

Fackliga företrädare
SEKO Lise-Lott Larsson, SACO Johan Gillemyr, OFR/S Kenneth Hartikainen, OFR/O Stefan Morin

Samtliga nås via växeln: 08 584 540 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 januari 2024
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan