Norrbottens Flygflottilj söker nu en Civil Materieltekniker till 31 Flygunderhållskompaniet

Om tjänsten

Är du en noggrann och flexibel tekniker som önskar arbeta i en spännande miljö?

Huvudsakliga arbetsuppgifter är förrådshållning och försörjning inom flera områden mot JAS39 Gripen. Du kommer att arbeta med dagligt underhåll och tillsyn av kompaniets fordon, maskiner och verktyg. Du ingår i ett arbetslag på cirka 60 personer. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet. Datorn är till stor hjälp i din dagliga tjänst. Vid vissa situationer kan arbetet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållanden. Som anställd i Försvarsmakten ska du uppfylla Försvarsmaktens krav för fysisk standard, därför ingår även fysisk träning som en arbetsuppgift. Fysiska tester genomförs återkommande.

Kvalifikationer: 

Du har en praktisk utbildningsbakgrund och en allmän teknisk kompetens. Du kan arbeta självständigt men även ledas direkt. Du är mån om att ge god service och du arbetar aktivt för att hålla god ordning på din arbetsplats.

 • Hantera svenska och engelska obehindrat i tal och skrift
 • God datorvana
 • Körkort klass B

Meriterande kvalifikationer:  

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av förrådsarbete, verkstadsarbete eller annan praktisk kompetens.  Det är önskvärt att du har kunskap inom förbränningsmotorer eller vana att hantera tyngre redskap och fordon. Du är noggrann och prestigelös vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att tappa fokus. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra men tar gärna egna initiativ och driver egna projekt. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Fler meriterande delar: 

 • Genomförd värnplikt/grundläggande militärutbildning med godkänt resultat.
 • Erfarenhet av system PRIO/Fenix.
 • God kunskap om Försvarsmaktens verksamhet och organisation.
 • Körkort C/CE, hjullastare, motorredskap  

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Andreas Svedjestrand 0920-23 47 61 eller Dan Holmgren 0920-23 47 10. 

 
Fackliga organisationer:  

OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås genom Försvarmaktens telefonväxel, 0920-23 40 00.  
 
Övrigt
Anställningsform: Schemalagd arbetstid. Tillsvidare. Provanställning sex månader. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort: Luleå. 
 
Tillträde: Efter överenskommelse 
 
Befattningsnivå: Civil 

Sista datum för ansökan: 2023-10-06. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.
F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 september 2023
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan