13. Säkerhetsbataljon söker ledningssystemofficer till 302. Ledningspluton

Om tjänsten

 

Om  13. Säkerhetsbataljon

13.Säkerhetbataljonen är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konflikskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Uppgifterna syftar till att attribuera motståndare, reducera effekterna av säkerhetshot mot Försvarsmakten och minska Försvarsmaktens egna sårbarheter. Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

Vill du jobba med ledningssystem och bidra till 13.Säkerhetsbataljons utveckling? Vi söker nu en ledningssystemofficer till 302. Ledningspluton. Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med möjligheter till personlig utveckling inom framförallt ledningssystem. Vi söker dig som är serviceinriktad, flexibel och intiativtagande. Du har med fördel en bakgrund i Försvarsmakten som ledningssystemofficer och vill arbeta med stöd till nationella säkerhets- och säkerhetsunderrättelseoperationer.

Du anställs som ledningssystemofficer, SO-6 alternativt OF-1, där ditt huvudsakliga ansvarsområde är utbildning av plutonen men också över plutonens materiel. Befattningen är att ses som en instegsbefattning där du har möjlighet att utvecklas mot exempelvis plutonchefsskap eller andra befattningar inom ledningssystemområdet.

Ditt uppdrag
130. Stab & funktionsskvadronen är under upprättande och kommer utgöra säkerhetsbataljonens främsta resurs avseende samband & ledningsstödsystem, förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst & försvarsmedicin. Skvadronens huvuduppgift är att med samtliga ingående förmågor understödja genomförandet av säkerhetsoperationer.

302. Ledningsplutonen består av två stabsgrupper, en informationssystemgrupp och två sambandsgrupper. Nu söker vi en ledningssystemofficer till plutonsledningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att ansvara över plutonens materiel samt över utbildning inom plutonen. I förekommande fall kommer du att verka som ledningsplatschef vid bataljons- eller stridsgruppsstab vid nationella operationer och övningar.

Tjänsten som ledningssytemofficer innebär omväxlande uppgifter och ställer krav på att både kunna verka självständigt och tillsammans med andra.

Kvalifikationer

 • Körkort B.
 • Genomförd officers- eller specialistofficersutbildning med godkänd examen.
 • God fysisk förmåga (lägst FM FysS kravnivå 2, Fälttest 13:30 minuter, Multitest 125p)

Meriterande

 • Militära förarbevis: LPTGB, TPTGB, TLB, TSLV
 • C-körkort, gäller framförallt specialistofficer
 • Genomfört utbildning Grundkurs signalskydd (f.d. SysOpt)
 • Signalskyddslärare
 • Erfarenhet av att arbeta med LSS mark

Dina egenskaper

Vi ser att du som sökande är en trygg, flexibel och prestigelös individ. Du trivs bra med att arbeta i såväl grupp som enskilt och är serviceinriktad. Du är lyhörd och känner ett ansvar för både din egen och dina kollegors utveckling och välmående. Arbetet vid 13. Säkerhetsbataljonen kännetecknas av ett mycket växlande arbetstempo där perioder med hög arbetsbelastning och längre tid hemifrån följs av planerad ledighet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Anställningsprocessen

När ansökningstiden har löpt ut kommer sökande av intresse att kallas till tester vid Livgardet, Kungsängen.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning vid nyanställning i Försvarsmakten.
Arbetsort Kungsängen
Tillträdesdatum enligt överrenskommelse, men tidigast 2024-01-01

Upplysningar om befattningen
Lt Robert Ihs, 08-584 540 00

Information om rekryteringsprocessen:
Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-01. Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt minst två (2) refersenser angivna med telefonnummer samt mailadress.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 september 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan