13. Säkerhetsbataljon söker Stabssoldater till 302. Ledningspluton

Om tjänsten

 

Om  13. Säkerhetsbataljon

13.Säkerhetbataljonen är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konflikskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Uppgifterna syftar till att attribuera motståndare, reducera effekterna av säkerhetshot mot Försvarsmakten och minska Försvarsmaktens egna sårbarheter. Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

Vill du jobba med ledningssystem samt stabstjänst och bidra med ledningsförmåga till nationella säkerhetsunderrättelseoperationer? Vi söker nu stabssoldater till 302. Ledningspluton. Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med möjligheter till personlig utveckling inom framförallt ledningssystem. Vi söker dig som är serviceinriktad, flexibel och intiativtagande. Du har med fördel en bakgrund i Försvarsmakten som lednings- eller stabssoldat.

Ditt uppdrag

130. Stab & funktionsskvadronen är under upprättande och kommer utgöra säkerhetsbataljonens främsta resurs avseende samband & ledningsstödsystem, förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst & försvarsmedicin. Skvadronens huvuduppgift är att med samtliga ingående förmågor understödja genomförandet av säkerhetsunderrättelseoperationer.

302. Ledningsplutonen består av två ledningssgrupper, en informationssystemgrupp och två sambandsgrupper.

Du anställs som stabssoldat vid en ledningsgrupp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att betjäna bataljonens stabsplats samt upprätta och betjäna ledningsplatser inom ramen för nationella säkerhetsunderrättelseoperationer eller övningar. I uppgiften ingår bland annat betjänande av stabs- och sambandsexpedition samt i förekommande fall att säkerställa stabs- eller ledningsplatsens uthållighet med stöd av underhållsplutonen.

Tjänsten som stabssoldat innebär omväxlande uppgifter och ställer krav på att både kunna verka självständigt och tillsammans med andra. Tjänsten innebär också i perioder tjänstgöring på annan ort inom Sverige.

Kvalifikationer:

 • Genomförd värnplikt eller GU med godkända betyg.
 • God fysisk förmåga (lägst FM FysS kravnivå 2, Fälttest 13:30 minuter, Multitest 125p)

Meriterande

 • Godkänd befattningsutbildning som ledningssoldat eller stabsassistent
 • Militära förarbevis: LPTGB, TPTGB, TLB, TSLV, Truck
 • Genomfört utbildning Grundkurs signalskydd (f.d. SysOpt)
 • Erfarenhet av att arbeta med LSS mark
 • Erfarenhet av att arbeta i STEX och SBEX
 • Körkort B (manuell behörighet)

Personliga egenskaper

Vi ser att du som sökande är en trygg, flexibel och prestigelös individ. Du trivs bra med att arbeta i såväl grupp som enskilt och är serviceinriktad. Du är lyhörd och känner ett ansvar för både din egen och dina kollegors utveckling och välmående. Arbetet vid 13. Säkerhetsbataljonen kännetecknas av ett mycket växlande arbetstempo där perioder med hög arbetsbelastning och längre tid hemifrån följs av planerad ledighet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Anställningsprocessen

När ansökningstiden har löpt ut kommer sökande av intresse att kallas till tester vid Livgardet, Kungsängen.

Övrigt

Tidsbegränsad anställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning vid nyanställning i Försvarsmakten.
Arbetsort Kungsängen
Tillträdesdatum enligt överrenskommelse, men senast 2024-01-15.

Upplysningar om befattningen
Lt Robert Benoni Ihs via 08-584 540 00, alternativt via mail till LG-13sakbat-302lednplut@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Tomas Klasson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-01. Din ansökan skall innehålla CV & personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt minst två (2) refersenser angivna med telefonnummer samt mailadress.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 september 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan