Är du intresserad av att arbeta som controller inom en av Sveriges största myndigheter? Har du erfarenhet av analys, budget och uppföljning? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens högsta ledning.
Om enheten:
Försvarsstaben stödjer överbefälhavaren med att handlägga och bereda inkomna ärenden, frågor och uppgifter, samt säkerställer att beslut som fattas av myndighetens ledning genomförs, följs och återredovisas. Försvarsstaben ansvarar även för att omsätta regeringens styrning av Försvarsmakten till strategiska planer och för att inrikta försvarsgrens- och stridskraftschefer. Vidare har Försvarsstaben ett övergripande ansvar för att samordna infrastruktur- och materielförsörjning.
Genomförandeenhetens ekonomiavdelning består av ca 35 medarbetare, de flesta är civila. Avdelningen är organiserad i tre sektioner; controlling, personalcontrolling och redovisning. Controllingsektionen består av tio medarbetare och en chef.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
En stor del av arbetet som controller innebär planering, budgetering och analys av Försvarsmaktens ekonomi. Du är en nyckelspelare i Försvarsmaktens budgetprocess och stödjer chefscontroller för planering i budget- och planeringsarbetet.
Du kommer också att göra analyser för att kunna bedöma hur olika scenarier och antaganden påverkar ekonomin i olika perspektiv, ta fram beslutsunderlag och anvisningar inom sakområdet samt bidra med kunskaper i utvecklings- och metodfrågor. I rollen ingår också utredande uppgifter och aktiv problemlösning med så väl kort som lång framförhållning.
Du har ett brett kontaktnät där du regelbundet kommunicerar med ansvariga ute i organisationen och även utbildar inom ditt område.
KRAV Kvalifikationer:
- Akademisk examen med inriktning på ekonomi eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- Aktuell och relevant erfarenhet inom bokföring, budget, prognos och analysarbete från komplex verksamhet
- Mycket god analytisk förmåga
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Personliga egenskaper:
Arbetet ställer krav på god pedagogisk förmåga att kommunicera och lära ut metodförändringar såväl till nära kollegor som till medarbetare inom myndigheten. Du hanterar periodvis hög arbetsbelastning och snäva tidsförhållanden utan att tumma på kvalitén. För att lyckas i rollen behöver du vara prestigelös och en god lagspelare, samtidigt som du har en förmåga självständigt driva frågor. Du är tydlig och kommunikativ och har en förmåga att tydligt uttrycka dina åsikter.
Du arbetar noggrant och strukturerat, slutför det du påbörjat och håller deadlines. Arbetet kräver att du är analytisk, du ser logik och samband i komplex information.
Vid urval kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.
MERITERANDE:
- Erfarenhet av arbete inom ekonomifunktion i Försvarsmakten eller annan försvarsmyndighet
- Erfarenhet av arbete med ekonomi vid annan myndighet alternativt Regeringskansliet
- Studier inom nationalekonomi
- Kunskap i SAP
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
Övrigt:
Antal befattningar i aktuell rekrytering: 1-2
Anställningsform: Civil befattning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Tillsvidareanställning vilken inleds med sex månaders provanställning.
I denna rekrytering används arbetspsykologiska tester.
För upplysningar om befattningen kontakta:
Maria Neret, maria.neret@mil.se
Fackliga företrädare:
OFR/O HKV, Arne Nilsson
SACO HKV, Camilla Robertsson
OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff
SEKO HKV, Lise-Lotte Larsson
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Intervjuer kan komma att påbörjas under pågeånde ansökningsperiod.