Förplägnadsinstruktör till Norrbottens flygflottilj

Om tjänsten

Norrbottens flygflottilj söker en förplägnadsinstruktör. Befattningen återfinns vid Utbildningskompaniet, Underhållsplutonen.

Underhållsplutonen

Underhållsplutonen är en del av Utbildningskompaniet vid Norrbottens Flygflottilj, F 21. Kompaniet har två huvudsakliga uppgifter:

1.Upprätta, operera och skydda flygbas i syfte att möjliggöra spridning av flygförband, taktisk rörlighet samt många start- och landningsmöjligheter

2.Utbilda förbandet F 21:s värnpliktiga

Underhållsplutonen ansvarar i sin del för att försörja kompaniet samt understödda enheter med förnödenheter såsom drivmedel, mat, vatten, reservdelar samt teknisk tjänst. Plutonen är indelad i fyra funktioner; gods- och transport, drivmedel, förplägnad samt reparation. Dessa huvuduppgifter skall kunna genomföras i hela spektrumet från fred till kris och krig och skall kunna genomföras såväl nationellt som internationellt, under alla årstider, dager som mörker. Uppgift löses på allt ifrån en helt uppbyggd flygbas till mindre platser med mindre rörliga enheter under fältmässiga förhållanden.

Den dagliga tjänsten är varierande och kan innefatta allt ifrån ordinarie funktions- och plutonsuppgifter till att stötta övriga enheter inom flottiljen med exempelvis utbildning. Dessutom arbetar du aktivt med att optimera ditt eget fysiska stridsvärde – detta genom att nyttja de 3 timmars fysisk träning per vecka som din anställning erbjuder. Du kan arbeta både självständigt och ansvarsfullt likväl som du är en anpassningsbar lagspelare. Du är motiverad och din främsta inre drivkraft är att aktivt få bidra till ett samhälle där vi alla får fortsätta leva på det sätt som vi själva väljer, ett ansvar du bär med stolthet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Förplägnadsutbildningen bedrivs lokalt inom flottiljens egna lokaler, med eget metodkök. Som förplägnadsinstruktör kommer du att få stort ansvar för flottiljens förplägnadsutbildning, inklusive dess framtida utveckling med avseende på exempelvis lokaler och utrustning.

Som förplägnadsinstruktör kommer du främst att arbeta med utbildning av värnpliktiga, och till viss del anställda soldater, framförallt inom egen funktion men även mot hela förbandet. Flottiljen expanderar, med ökande volymer värnpliktiga. Med din förplägnadstjänstutbildning och dina erfarenheter kommer du att ha en viktig roll i denna spännande tid.

Plutonen eftersträvar i nuläget kapacitet att leverera upp till 250 portioner mat 4 gånger per dygn. Systemet är uppbyggt av containrar för matlagning, drift och lagerhållning.

Tjänsten innebär att du förutom ditt huvudfokusområde i förplägnadstjänst kommer att ges möjlighet att få en bred kunskap och förståelse inom logistik i och med att plutonen har ett brett verksamhetsområde.

Kvalifikationer

 • Genomfört Värnplikt, GMU eller GU med godkänt betyg
 • Godkänd specialistofficersutbildning (OR6)
 • Förplägnadsinstruktör
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning

Meriterande kvalifikationer

 • CE-körkort
 • Truckkort
 • Militära förarbevis, främst hjullastare

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har hög arbetskapacitet, är flexibel och kan arbeta självständigt. Du är en individ som uppskattar högt tempo och ser dig själv som en lagspelare.

Flottiljen arbetar ständigt för att bli en mer jämställd och inkluderande arbetsplats varför vi, bland annat, gärna ser kvinnliga sökande.

Övrigt

Militär befattning nivå OR6. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100%.

Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.

Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort Luleå

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Plutonchef Johan Ledin och vid frågor kring rekryteringsprocessen HR – generalist Carina Nurminen. Båda nås genom vxl tfn 0920-23 40 00

Fackliga organisationer i Luleå:

OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom F 21 vxl tfn 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-31. Lämna din ansökan på www.forsvarsmakten.se. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev och  militära intyg. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange två referenser samt gärna eventuellt löneanspråk.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.
F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 september 2023
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan