Chef Utö skjutfält

Om tjänsten

Stockholms amfibieregemente rekryterar chef Utö skjutfält.

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Stockholms Amfibieregemente söker en skjutfältschef för att möta nuvarande och framtida utbildningskrav som ställs på förbandet.

Du kommer att jobba med att leda den dagliga verksamheten på Utö skjutfält. Arbetet omfattar även samordning med övriga verksamhetsutövare.

Trivs du med att ställas inför utmaningar och finna lösningar i en organisation i ständig utveckling? Då kan detta vara ett arbete för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som skjutfältschef kommer du självständigt planera och leda den dagliga verksamheten vid skjutfältet. Drift och utveckling av skjutfältet med dess utbildningsanordningar är också en del av arbetsuppgifterna. Arbetet innebär även tät kontakt med gästande förband/skjutande enheter vad gäller skjutsäkerhet, förläggning och hänvisning till övrigt logistiskt stöd.

Kvalifikationer

Specialistofficer lägst OR7.
Du innehar B-körkort.

Meriterande

Tidigare tjänstgöring på FM skjutfält.
Dokumenterad amröjkompetens (amrjöjledare motsv).
N8 nautisk kompetens.
Skjutledarkompetens SUSA/FUSA.
Militärt förarbevis på tyngre arbetsmaskiner typ hjullastare, lastbil etc.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som skjutfältschef är det viktigt att du är säkerhetsmedveten, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du tydlig, driven och prestigelös. Du visar god förståelse för verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du är van vid att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter. Du är van vid ett självständigt arbetssätt. Du trivs att vara stöd och bollplank till chefer. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen som skjutfältschef. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är militär lägst specialistofficer OR7. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Chefen ÖS- avdelningen Jan P Gilberg, tfn 070-686 70 06, e-post jan.gilberg@mil.se

Fackliga representanter

SACO​ Fredrik Wilson, 073-447 78 69

OFR/O​ Michael Jarkö, of-amf@officiersförbundet.se

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser samt ett CV.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen. Under 2023 kommer Amf 1 också få produktionsansvar för krigsförbandet 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 september 2023
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan