Drivmedelshandläggare till Flygstaben

Om tjänsten

Brinner du för logistik och drivmedelstjänst? Flygstaben befinner sig i en expansiv tillväxtperiod med många och varierande uppgifter, vill du vara med och påverka och göra skillnad? Då kan detta vara befattningen för dig!

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

Som drivmedelshandläggare på flygstaben är du ansvarig för flygvapnets drivmedelstjänst. Du handlägger drivmedelsrelaterade ärenden och stödjer i utvecklingen av både Försvarsmaktens och Flygvapnets drivmedelslogistik. I arbetet ingår att leda, alternativt delta i projekt och arbetsgrupper. Vi utarbetar order och underlag för direktiv, utbildar samt genomför uppföljningar inom verksamhetsområdet.

KVALIFIKATIONER

 • Genomförd gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Dokumenterad kunskap och erfarenhet om lagstiftning och branschkrav för brandfarlig vara
 • Dokumenterad kunskap om drivmedelsprodukter inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av tillsyns- och utredningsarbete
 • Kunskap om drivmedelsprodukter avseende fordons-, fartygs-, och flygdrivmedel
 • B-körkort.

MERITERANDE

Tidigare erfarenhet av Försvarsmakten och Flygvapnet. Föreståndare enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE/BVKF)

VEM ÄR DU?

Som person har du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är utvecklingsinriktad, är drivande och tar egna initiativ. För tjänsten krävs en god analytisk förmåga, en väl utvecklad förmåga att se sammanhang och att du har ett helhetstänk. Utöver detta har du god kommunikativ och pedagogisk förmåga och är duktig på att uttrycka dig väl, i både tal och skrift. Du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter, vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

KONTAKTPERSON 

Frågor besvaras gärna av: 
Ylva Ohlsson, Överstelöjtnant och Chef för Flygstabens logistiksektion, 070-305 75 05

ÖVRIGT

Anställningsform: Civil befattning. Tillsvidareanställning. Anställningen inleds med en provtjänstgöring på sex månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Uppsala. 
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.
Lön och förmåner: Enligt kollektivavtal, eventuellt löneanspråk anges i ansökan.

Fackliga representanter

Försvarsförbundet ORF/S: Caroline Nilsson
Officersförbundet OFR/O: Anders Wendin 
SACO FM: Borka Medjed Hedlund
SEKO: Jan Salomonsson

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på 08-788 75 00

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan till en av Uppsalas mest spännande och dynamiska arbetsplatser. Vi behöver ha din ansökan senast 2023-10-15.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 september 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan