MUST söker logistikassistent/logistiksoldat till Nationella Underrättelseenheten (NUE)

Om tjänsten

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmaktens Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänst har i uppgift att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet för att kartlägga yttre hot mot landet till stöd för landets utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.
MUST har också i uppgift att bidra till ett stärkt underrättelsesamarbete inom ramen för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik och EU:s krishanteringsförmåga.

NUE är ett stående krigsförband med uppgift att stödja multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser i Försvarsmaktens insatsområden. Förbandet tar även fram underrättelser inför insatser samt nationellt, åt uppdragsgivare inom och utanför Försvarsmakten.
Förbandet är underställt chefen MUST.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Logistikassistenten stödjer kvartermästaren och teknisk chef med förnödenhetsförsörjning och underhåll på förbandets materielsystem både i Sverige och utomlands. Du ska vara beredd att stödja övriga delar i inom förbandet i lösandet av uppgifter som rör funktionen logistik.

Exempel på arbetsuppgifter som du förväntas lösa självständigt kan vara; på- och avrustning av personal, materielinventeringar, enklare felsökning av fordon eller andra materielsystem, bokning av verkstad. Samverkan med stödfunktioner inom ramen för logistik samt bistå med materieltransporter.

 

Kvalifikationer

 • Genomfört svensk värnplikt, GMU eller motsvarande med goda vitsord.
 • Skall årligen klara av FM Fysiska baskrav samt NUE:s tilläggskrav.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Körkort lägst klass B.

Meriterande

 • Erfarenhet som GSS/K inom området logistik.
 • Erfarenhet från internationell insats som logistiksoldat.
 • Utbildning och kunskap i system Lift, TIA MF/GOF, DITO.
 • Genomförd utbildning ADR/farligt gods.
 • Körkort C/CE.
 • Förarbevis för FM vanligt förekommande fordon samt truck.

Personliga egenskaper

 • Mycket god förmåga att bygga och upprätthålla relationer.
 • Du är flexibel och kreativ och kan jobba självständigt.
 • Du är noggrann och ansvarstagande och ser ett värde i ordning och reda.
 • Du har en mycket god förmåga att prestera även under pressade förhållanden.

 

Övrigt
Befattningen är en heltidstjänst.
Tjänsten innefattar systemstödsresor flertalet gånger per år. 
Tillträde enligt överenskommelse.

Då befattningen omfattas av sekretess så uppmanar vi dig att vara restriktiv i din kommunikation angående att du sökt den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan som skall innehålla personligt brev och cv, samt betyg och intyg.

Sista ansökningsdag: 2023-11-30

Fackliga företrädare
SACO Anders Markow
OFR/O Roger Ericsson
SEKO Katarina Kruse
OFR/S Maria Ekelund
samtliga nås via 08-788 75 00.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 september 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2023-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan