Norrbottens regemente söker Förrådsmedarbetare till Kiruna

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde har förändrats och regeringen har beslutat att den militära förmågan fortsatt ska stärkas. Det innebär att Försvarsmakten och Norrbottens Regemente, I 19, ska växa. En avgörande faktor för att vi ska kunna växa är att verksamheten vid förbandet genomförs på ett effektivt sätt. Därför har vi just nu behov av nya mederabetare i flera olika befattningar och på flera olika orter. Vi hoppas att du vill vara med oss i denna expansiva period.

Om enheten
Försörjningsavdelningen, FörsA Boden, har till uppgift att tillhandahålla de förnödenheter och transporter som förbanden behöver för att genomföra utbildning, övning, beredskap och insats. FörsA Boden består av cirka 90 anställda placerade i Boden, Kiruna, Östersund, Härnösand och Sollefteå. Vi är en del av Logistikenheten vid Norrbottens regemente I 19. Just nu behöver vi förrådsmedarbetare vid Försörjningssektionen, FörsS, i Kiruna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av förrådsarbete vid sektionens samtliga förråd. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är bland annat utlämning och lagerhållning av personlig utrustning samt andra förnödenheter såsom vapen, ammunition, materiel och fordon till förbanden som ingår i FörsS ansvarsområde. Det förutsätter en god servicenivå för att leverera rätt stöd. Du kommer att stödja och delta i FörsS alla uppgifter, men ha huvuduppgift mot en specifik inriktning. Arbetet kan medföra tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt.

 

KRAV
Kvalifikationer
 •  Treårig gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga
 •  Körkort klass B, manuell växelllåda

Personliga egenskaper

Vi söker dig som stor servicekänsla och har lätt för att ta kontakt med människor samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt, är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.

 


MERITERANDE 
 • Genomförd värnplikt/grundläggande militär utbildning med godkänt resultat.
 • Tidigare anställd i Försvarsmakten.
 • Kunskap om Försvarsmaktens materiel.
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem avseende Materiel –och förnödenhetsprocessem.
 • Tidigare erfarenhet inom logistik/förrådshållning.
 • Truckkort.
 • Körkort klass C/CE, hjullastare och/eller gällande militärt förarbevis tung lastbil, hjullastare.
 • Gällande kompetensbevis för transport av farligt gods (ADR-väg) klass 1 – Explosiva ämnen och föremål.
 • Dokumenterade kunskaper av explosiva varor
 • Erfarenhet av lager/förrådsarbete av ammunition.
 • Erfarenhet av drivmedelshantering
 • BVKF eller utbildning inom brandfarliga varor.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Kiruna
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef FörsS Kiruna, Christer Mattsson 070-699 85 25
Chef FörsA Boden, Per Davidsson 070-608 20 64

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Personalhandläggare Anna-Lena Nilsson 076-137 70 77

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Per Eriksson
SEKO-F, Elin Laestadius
Officersförbundet, Björn Persson
Samtliga nås via växel, 0505-45 10 00


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange löneanspråk i ansökan.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 september 2023
  • Plats: Kiruna, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente – I 19
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-10-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan