Logistikofficer C G4

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation samt taktik och stridsteknik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter

HvSS logistikchef skall inrikta och leda logistiken och ansvarar för förnödenhetsförsörjning inom HvSS verksamhetsområde (nyttjande, disposition och behovstäckning) och till del även teknisk tjänst. Upprättar och följer upp verksamhetsöverenskommelser, är inventeringsförrättare, leder inventering samt materiel- och ammunitionsbeställningsprocessen inom HvSS. Genomför logsistikkontroller. Leder mobilisering och krigsorganisationsvärdering (KROV). C G4 stödjer infraprocessen med framtagande av behovsunderlag och analyser. 

Kvalifikationer

 • Officersexamen, OR8 Förvaltare/OF 3 Major
 • God administrativ förmåga
 • Goda kunskaper i system LIFT, PRIO och VIDAR
 • B-körkort 

Meriterande

 • FM FINT utbildning med godkänt resultat
 • Erfarenhet eller utbildning från liknande tjänst
 • IFTEX och BVKF ansvarig/föreståndare
 • Erfarenhet från bataljons- och/eller förbandsstab

Personliga egenskaper

 • Högt säkerhetsmedvetande och noggrannhet
 • Förmåga att se helheten och fatta beslut i linje med högre chefs vilja
 • Förmåga att arbeta självständigt men även mycket god samarbetsförmåga
 • Strukturerad med förmåga att växla tempo när så krävs

  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Arbetsort: Vällinge/Norsborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse (beräknat tillträde augusti)
Befattningsnivå OF 3
Vid återanställning av officer tillämpar vi 6 månaders provtjänstgöring.

Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Eventuellt löneanspråk

Frågor angående befattningen besvaras av:Stabschef Hans Flach mail:
hans.flach@mil.se

Frågor angående rekryteringsprocessen besvaras av:
C HR Solveig Ravetti mail:solveig.ravetti@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O Lars-Erik Lindblad
Försvarsförbundet Lennart Klingare

Samtliga nås via FM växel: 08-5845 4000 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-02

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 september 2023
 • Plats: Botkyrka, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Hemvärnets stridsskola – HvSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan