UNDERRÄTTELSEASSISTENT (GSS/K) TILL 2. HELIKOPTERSKVADRON

Om tjänsten

Är du intresserad av en tjänst vid Försvarsmaktens största helikopterskvadron? Vill du vara en viktig del av Sveriges helikopterförmåga vid krig och kris? Nu har vi en plats för dig – andra helikopterskvadron rekryterar underrättelseassistent till S2.
 
2. Helikopterskvadron
Förbandet är en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner. Skvadronen har en markoperativ inriktning, vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året runt.
 
Befattningen erbjuder
Underrättelseassistenten tillhör Underrättelse- och Säkerhetssektionen (S2) vid 2.helikopterskvadrons stab och är en viktig roll och en förutsättning för att sektionen skall kunna lösa sina uppgifter. Hos oss får du eget ansvar, möjlighet att bidra till utveckling av sektionen och goda möjligheter till egen kompetensutveckling inom funktionen. Du får även en bred bas inom underrättelse- och säkerhetstjänsten och ett arbete som är verksamhetsnära helikopterverksamheten. Du kommer att ingå i arbetslag där förtroende och ödmjukhet utgör basplattan. Saknar du erfarenhet eller utbildning på underrättelseområdet sedan innan så kommer detta att planeras in. 
I anställningen ingår att delta i beredskap, övningar och uppföljning av verksamhet, ibland på annan ort.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter 
 • Stödja arbetet på sektionen med underrättelsecykeln samtliga delar: planering, inhämtning, bearbetning, och delgivning. 
 • I rollen som underrättelseassistent, stödja med planering och genomförande av flyguppdrag. 
 • Strukturerande bearbetning och sammanställning av olika typer av underrättelseprodukter. 
 • Stödja det vardagliga stabsarbetet vid sektionen
 • Stödja med samverkan mot andra enheter inom och utanför skvadronen, samt med andra förband, i underrättelse- och säkerhetsrelaterade frågor. 
 • Stödja med handläggning av säkerhetstjänstrelaterade ärenden. 
 • Kontinuerlig utbildning och utveckling inom funktionen. 
 
Kvalifikationer
 • Genomförd och godkänd militär grundutbildning
 • God användarfärdighet av arbete inom MS Office
 • B-körkort
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
 
Meriterande
En eller flera av följande punkter:
 • Erfarenhet från tjänstgöring/utbildning inom säkerhets-/ spanings-/underrättelseförbanden. 
 • Utbildning inom HUMINT
 • Erfarenhet av stabstjänst.
 • Erfarenheter av system PRIO och VIDAR
 • Erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information

Personliga egenskaper

Du är prestigelös, besitter hög personlig integritet och har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du har god vana av att strukturera och organisera ditt arbete. Tjänsten innefattar även självständigt arbete och eget ansvar. Du trivs med en variation av arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
Anställningsform: GSS/K med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd inom FM.
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse
Lön: Efter överenskommelse och gällande avtal
 
Upplysningar om tjänsten ges av:
Sektionschef S2, Kapten Sophie Lindgren 070 852 74 26
Stabschef, Kapten Stefan Thell 072 188 82 91
 
Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SECO, Urban Hellqvist
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 september 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan