Stabsofficer sambandstjänst vid Specialflygskvadron Skaraborgs flygflottilj F 7, Malmen

Om tjänsten

Vid Specialflygskvadron bedrivs flygtjänst med radar- och signalspaning, transportflygverksamhet, flygunderhållstjänst och arbete med fortsatt luftvärdighet.
Specialflygskvadronen är ett insatsförband som med kort varsel kan sättas in i insatser både nationellt och internationellt.

Om tjänsten

Som stabsofficer i sambandstjänst vid Specialflygskvadron erbjuder vi varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du ingår i skvadronsstaben som leds av stabschefen. Du kommer att driva sambandstjänstens genomförande och utveckling vid skvadronen samt i samarbete med stabschefen och stabens övriga delar bland annat att arbeta med ärendehantering, stabsberedning, samordning av underlag för rapporter och order.

Skvadronsstaben ansvarar i huvudsak för skvadronens verksamhetsplanering, interna processer och uppföljning. Staben tillsammans med skvadronsledningen utarbetar verksamhetsorder och leder krigsförbandsutvecklingen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvarar för genomförande och utveckling av förbandets förmåga inom ledning och samband samt ansvarar för skvadronens sambandsmateriel.
 • Omsätter tilldelade uppdrag och uppgifter i interna order och anvisningar.
 • Hanterar ärendeuppföljning i samarbete med stabschefen
 • Stödjer stabens och skvadronens övriga ingående delar.

KRAV

Kvalifikationer

 • Officersexamen
 • God användare av Officepaketet
 • B-körkort på manuell växellåda
 • God fysisk förmåga
 • Svenskt medborgarskap

Personliga egenskaper 

För att lyckas i tjänsten på Specialflygskvadronen är du flexibel och har lätt för att arbeta i grupp. Du kan ta initiativ och är självständig samt van att prioritera och strukturera. Du kan hantera flera uppgifter samtidigt och med olika tidsförhållanden. Är lyhörd, stresstålig och har god kommunikativ förmåga. För att trivas i rollen krävs analytiskt, kommunikativt och lösningsorienterat förhållningssätt samt förståelse för vikten av att leverera med kvalité och precision.

För att du ska passa in i vårt team kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne samt serviceattityd.

Meriterande

 • Dokumenterad erfarenhet av utbildning och tjänstgöring inom ledning och sambandstjänst.
 • Erfarenhet av stabstjänst.
 • Erfarenhet av arbete i VIDAR samt SharePoint.
 • Kunskaper om flygvapnets krigsorganisation.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare

Tjänstgörandegrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Befattningsnivå: OF1 eller OR6

FM tillämpar individuell lönesättning

Befattningen innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av vardagen och för vissa befattningar ställs särskilda krav på fysisk förmåga.  
Befattningen innebär placering säkerhetsklass och krigsplacering.

För upplysningar om befattningen kontakta:

E-post: specialflyget@mil.se


Fackliga företrädare: söks via Försvarsmaktens växel tfn 0505-45 10 00
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-02. Din ansökan ska förutom CV innehålla  ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt två angivna referenser.

Intervjuer sker löpande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 september 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan