Specialistofficerare till FMTIS Stab i Örebro

Om tjänsten

FMTIS är Sveriges största förband med för närvarande 1800 personer och vi befinner oss i en expansionsfas. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Förbandet är ständigt insatt alla dagar om året dygnet runt och som DUC till C OPL är perspektivet såväl Sverige som stora delar av världen. 

Vi rekryterar löpande Specialistofficerare inom alla nivåer till vårt förband varpå den här annonsen inte är riktad mot en specifik befattning.

Om enheten

FMTIS Stab består av drygt 100 personer med huvudsäte i Örebro där vi sitter tillsammans med förbandsledningen och viss teknisk personal. Våra verksamhetsområden spänner från ledning av genomförande, planering, logistik, underrättelse- och säkerhetstjänst till personaltjänst, kommunikation, ekonomi och utbildning. Här finns alltså stora möjligheter att utvecklas genom fördjupning inom ett arbetsområde eller bredda sig genom att växla mellan avdelningarna.

Med utgångspunkt i dina nuvarande kompetenser och intressen samt våra verksamhetsbehov skräddarsyr vi utbildningar och arbetsträning för att du ska bli framgångsrik och känna glädje på arbetet. Vi försöker hela tiden tänka långsiktigt även fast det är utmanande. Detta innebär att vi är beredda att satsa långsiktigt på dig som individ samt i vissa fall även stå för pendling under en övergångsperiod. Allt för att främja och möjliggöra en god balans i livet mellan arbete och fritid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Innehållet för ditt arbete styrs beroende på din befattning och den avdelning du arbetar inom. Samtliga medlemmar i staben ska kunna verka i alla konfliktnivåer. Som Specialistofficer förväntas du kunna ta ett bredare metodansvar i stabsarbetet då en stor del av staben består av civila specialister. Du förväntas även kunna vara ansvarig över kvalificerad verksamhet. Är du lite mer senior förväntas du även kunna tjänstgöra som vakthavande befäl för hela förbandet.

Resor inom och utom landet förekommer.


Kvalifikationer

Som Specialistofficer inom FMTIS krävs

 • Officersexamen
 •  Du är vetgirig
 • Placering i Örebro
 • Utföra tre timmar fys i veckan
 • Svenskt medborgarskap


Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi ser att du är ansvarstagande, har integritet och god förmåga att bygga förtroende.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Örebro
Befattningstyp: militär befattning
Befattningsnivå: OF1–OF4
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

 

Information om rekryteringsprocess

Vi rekryterar löpande. Välkommen med din ansökan.

För upplysningar kontakta:

Rekryterande chef Johan Silvera eller Personalhandläggare Lisa Heinemann Pettersson.
Båda nås på telefon via växeln på telefonnummer 019-393500.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO, Agneta Landquist
OFR/S, Martin Sparr
SEKO-F, Mats Felix
OFR/O, Anna Tuulik
Samtliga nås på telefon, 019-393500.


Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Detta är en löpande rekrytering och annonsen är publicerad till och med 2023-12-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du berättar om dig själv och dina kompetenser samt vilka arbetsuppgifter som skulle få dig att längta efter att gå till jobbet.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 september 2023
  • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-12-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan