Insatschef till I 21, tjänstgöringsort: Östersund

Om tjänsten

Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid? Vi växer och söker nu en för att stärka upp vårat team!

Den 16 januari 2022 återetablerades I 21 Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår. Ett nytt regemente med månghundraåriga traditioner i såväl Västernorrland som Jämtland.

Vi är ett regemente med verksamhet på två orter. I både Sollefteå och Östersund utbildar vi värnpliktiga soldater för tjänstgöring i det moderna infanteriet under vår devis "Från fjäll till hav, för försvaret av nedre Norrland".

Under de kommande åren kommer verksamheten att öka successivt i Sollefteå och Östersund. Vi söker därför kontinuerligt nya medarbetare som vill bidra till att bygga det nya infanteriregementet i nedre Norrland. Västernorrlands Regemente med Jämtlands fältjägarkår söker insatschefer till Östersund, GSS/K OR 5

Bev Avd/IBSS
Enheten kommer att sköta skyddet och bevakningen av regementet och regementets etablering.

Enheten och verksamheten är under uppbyggnad och när uppgiften börjar lösas är arbetstiden förlagd till dygnets alla timmar, åter runt. Även transportskyddsuppgifter kan komma att ingå i enhetens uppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som insatschef leder du insats-och bevakningsarbete, med huvudsakligt ansvar för patrullering och insatser mot skyddsobjekt. Till viss del kan också transportskyddsuppgifter genomföras.

Tjänsten omfattar både dagtid, dygn och helgtjänstgöring.

Som insatschef kommer du att delta i övningar inom Försvarsmakten.


KRAV
Kvalifikationer

Svensk medborgare
Utbildad insatschef
Lägst OR 5
Körkort lägst klass B
Skyddsvaktsutbildad
Förmåga att leda och genomföra grupps strid i förhand, efterhand och vid sammanstöt under dager såväl som mörker

Personliga egenskaper
Som insatschef har du ett arbete som ställer stora krav på social kompetens och även en hög förmåga till lösningsinriktat tänkande i bland i stressade situationer. Du har även en god fysiskförmåga, är fullt frisk, har fullgod synskärpa med korrigering och är inte allergisk mot hundar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

Militärpolisutbildning
Vapenutbildning pistol 88 block B samt automatkarbin lägst block A
Förarbevis på Lätt Personterrängbil
Närkampsutbildad
IDV utbildad
Utbildning inklusive signalskyddsutbildning på Rakel, MG-L och MG-M
Brukarutbildning på Mono 12, CQB och mörkerriktmedel
Instruktörskompetenser inom pistol, ak och även fordonstjänst, sjukvård, närkamp, sensorer och samband

 

Använd gärna också nedan text i mån av plats: För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform Anställningen enligt GSS/K avtalet, sex månaders provanställning tillämpas för dig som inte redan är anställd i försvarsmakten
Sysselsättningsgrad: Heltid (schema)
Arbetsort: ÖSTERSUND
Militär befattning
Tillträdesdatum: Enlkigt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Fj Daniel Nilsson, tel. 070-266 80 69

Information om rekryteringsprocessen
HR-chef Helén Almroth, tel. 0730-824 728

Fackliga företrädare
OFR/O: Patrik Eriksson, tel. 072-557 33 37

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 september 2023
  • Plats: Östersund, Jämtlands län, Sverige
  • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-10-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan