MUST söker sambands- IT tekniker till Nationella underrättelseenheten (NUE)

Om tjänsten

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmaktens Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänst har i uppgift att bedriva försvarsunderrättelseverksamhet för att kartlägga yttre hot mot landet till stöd för landets utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik.
MUST har också i uppgift att bidra till ett stärkt underrättelsesamarbete inom ramen för EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik och EU:s krishanteringsförmåga.

NUE är ett stående krigsförband med uppgift att stödja multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser i Försvarsmaktens insatsområden. Förbandet tar även fram underrättelser inför insatser samt nationellt, åt uppdragsgivare inom och utanför Försvarsmakten.
Förbandet är underställt chefen MUST.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ingår i förbandets sambandssektion och kommer som tekniker att ansvara för drift och underhåll av förbandets sambands- och informationssystem nationellt och internationellt.

Du kommer stödja förbandets verkansdelar inom eget kompetensområde med exempelvis kunskap vid planering och genomförande av uppgifter eller genom utbildning av förbandets personal.


Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt eller GMU med godkända resultat.
 • Gymnasieexamen
 • Körkort lägst klass B
 • Skall årligen klara av FM Fysiska baskrav samt förbandets tilläggskrav: "Rädda nödställd" Förflytta docka 50m.

 

Meriterande

 • Goda tekniska kunskaper inom IT-system, t.ex. server-klient miljö samt nätverksteknik
 • Erfarenhet av drift och underhåll av Försvarsmaktens samband och ledningssystem
 • Erfarenhet av drift och underhåll av FM SATKOM
 • Kunskaper inom signalskydd
 • Militära förarbevis
 • Högskoleutbildning inom IT
 • Tidigare tjänstgöring i försvarsmakten vid internationella insatser eller beredskapsförband.

 

Personliga egenskaper
Du är prestigelös, flexibel, kreativ och kan jobba självständigt inom ramen för tilldelat ansvar.
Du är noggrann och ansvarstagande, har förmåga att hantera flera parallella processer samtidigt, har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta självständigt såväl som i grupp.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Övrigt om tjänsten
Internationell tjänstgöring är en del av befattningens innehåll.

Befattningen innebär krav på krigsplacering och deltagande i militär utbildning. Detta innebär bland annat att du måste vara Svensk medborgare och ha en fullgod hälsa.
För att få anställning krävs en godkänd hälsoundersökning samt godkänd säkerhetsprövning. Fysiska tester kommer genomföras under rekryteringsprocessen.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande.

 

Övrigt om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare, heltid.
Befattningen är öppen för militära och civila att söka.
Arbetsort: Stockholm.
Tillträde enligt överenskommelse.
Resor nationellt och internationellt förekommer.

Sista ansökningsdag 2023-11-30 

 

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow
OFR/O: Roger Ericsson
OFR/S: Maria Ekelund
SEKO: Katarina Kruse
Samtliga nås via HKV växel 08-788 75 00.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 september 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2023-11-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan