Anestesisjuksköterska till traumatropp

Om tjänsten

Vill du bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Värdesätter du ömsesidigt förtroende och önskar både ett eget ansvar såväl som goda möjligheter till kompetensutveckling? Våra medarbetare är viktiga för oss och du ges god möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger dig även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckors semester.

Traumakompaniet, FömedC
Sjukhusbataljonen (Sjhbat) är Försvarsmaktens spjutspets avseende försvarsmedicinska krigsförband, idag bestående av bataljonsledning, två Sjukhuskompanier och ett Traumakompani (Traumakomp). Traumakomp ansvarar för att rekrytera, utbilda och utveckla traumatroppar (TT) inom Försvarsmakten. Syftet med TT är att utföra triagering och livräddande kirurgi/resuscitering vid fördröjd avtransport från stridsfältsnivån. TT kan nyttjas inom riket som stöd till pågående operationer, samt som främre taktiskt medicinskt stöd vid internationella insatser.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ska du med utgångspunkt från patientens individuella behov och ibland komplexa skador, ansvara för patientens omvårdnad före, under och efter operation eller vid kirurgisk undersökning.

Arbetet kan ske under pressade förhållanden, och arbetsmiljöerna är av fysiskt utmanande karaktär. Arbetet vid traumatroppen sker i största utsträckningen prehospitalt, och delar av arbetstiden är förlagd utomlands, i internationell militär insats. När du inte är ute i skarp verksamhet genomför du utbildning, både som elev och instruktör, medverkar på övningar eller planerar för kommande verksamhet.

I yrkesrollen ingår upprättande av enheten (gruppering), vård av materiel samt stridsutbildning i syfte att kunna skydda och försvara den egna gruppen samt patienter.


Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom anestesisjukvård. Kunskaperna ska vara aktuella.
 • Minst två års arbetslivserfarenhet, efter specialistexamen, inom en operationsavdelning. Kunskaperna ska vara aktuella.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska.
 • Fullt frisk och uppfyller kraven i FMFyss
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Du är flexibel och kan snabbt anpassa dig till olika situationer, miljöer och arbetskonstellationer. Din samarbetsförmåga är viktig, du delar med dig av kunskaper, erfarenheter samt stödjer andra i strävan efter att uppnå gemensamma mål. Du är medveten om dina egna styrkor och utvecklingsområden och nyttjar möjligheter till kunskapsinhämtning. Du strävar efter att kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Militär grundutbildning, någon av följande: fullgjord värnplikt, grundläggande soldatutbildning för internationell tjänst (GSU INT), grundläggande militär utbildning (GMU) eller grundläggande soldatutbildning (GSU).
 • Tidigare militär utlandstjänstgöring.
 • Erfarenhet av prehospitalt arbete.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform:
Tillsvidareanställning, civil anställning. Sex månaders provanställning tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Förbandet är hemmahörande i Göteborg men verksamhet över hela landet samt internationellt förekommer. Resor och kvällstjänst/helgtjänst förekommer i tjänsten.
Tillträdesdatum: Vinter 2023/2024, eller efter överrenskommelse

Upplysningar om befattningen
Chef Traumakompaniet Mats Mathiasson, 031-692000

Information om rekryteringsprocessen
HR-specialist Stina Marjai, 031-692000

Fackliga företrädare
SACO, saco-gbg@mil.se
SEKO, seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet, ofgbg-fomedc@mil.se
OFR/S, forsvarsforbundet-Goteborg@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Särskilt om personuppgiftsbehandling i LIME CRM
När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För
information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter;
https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

Kontaktuppgifter vid begäran om information, ändringar, radering av uppgifter samt övriga frågor gällande personuppgiftshantering:

Försvarsmakten, 107 85 Stockholm
Telefon: vxl 08-788 75 00
Fax: 08-788 77 78
E-post: exp-hkv@mil.se
Organisationsnummer: 202100-4615


_________________________________

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 september 2023
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan