13. Säkerhetsbataljon söker stabs- och underrättelseassistent till 131. Säkerhetsskvadron

Om tjänsten

 

Om  13. Säkerhetsbataljon

13.Säkerhetbataljonen är ett operativt försvarsmaktsgemensamt krigsförband med hög materiel och personell tillgänglighet som ska kunna verka i hela konflikskalan. Bataljonens huvuduppgift är att upptäcka, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet i form av främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, terrorism, sabotage och subversion som riktas mot Försvarsmaktens prioriterade skyddsvärden.

Uppgifterna syftar till att attribuera motståndare, reducera effekterna av säkerhetshot mot Försvarsmakten och minska Försvarsmaktens egna sårbarheter. Bataljonen verkar preventivt genom säkerhetsunderrättelsetjänst och säkerhetsskyddshöjande åtgärder.

Vår vision är att 13.Säkerhetsbataljon bryter motståndarens förnekelsebarhet, och skapar förutsättningar för Försvarsmakten att möta varje hot och klara varje utmaning.

Vill du vara med och bidra till att leverera effekt nu och i framtiden? Vi söker Stabs- och underrättelseassistenter till plutons- och skvadronsnivå vid 131. Säkerhetsskvadron.

131. Säkerhetsskvadrons normerande verksamhet är inhämtning av information som sedan bearbetas till underrättelser. Skvadronens huvudsakliga förmågor är truppspaning, hundtjänst, militär söktjänst och ledning av nationella säkerhetsoperationer. Arbetet vid skvadronen kännetecknas av ett högt tempo med spännande och omväxlande uppgifter.

Ditt uppdrag
Som stabs- och underrättelseassistent kommer du ingå i ett team som leder säkerhetsoperationer. Ditt arbete kommer karaktäriseras av omväxlande arbetsupgifter med höga krav på ansvarstagande och självständighet. Dina arbetsuppgifter kommer inriktas mot i huvudsak två områden.

Det ena området är underrättelsearbete som omfattar strukturerande bearbetning av information, förande av aktuell lägesbild, produktion av underrättelserapporter och delgivning samt stöd till inhämtande enheter vid rapportskrivning.

Det andra området är stabsarbete i ledningslaget som omfattar upprättande och betjänande av stabsplatsen med ingående ledningsstödsystem, stödja chefen i analys av uppgifter och produktion av ordrar.

Befattningen omfattar långa perioder av beredskap och kortare tjäntgöring på annan ort.

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/GMU med godkänt resultat
 • Körkort B
 • Goda kunskaper i att använda Officepaketet, främst Excel och PowerPoint
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Lägst FM FysS kravnivå 2, fältest 13:30 minuter, multitest 125p

Meriterande

 • Utbildad stabsassistent
 • Utbildad underrättelseassistent
 • Utbildad ledningssoldat
 • Utbildning och erfarenhet av ArcGIS
 • Tidigare erfarenhet och utbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst
 • Militärpolisutbildning

Dina egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och förutseende. Du gillar att arbeta i mindre grupper men är självständig i ditt arbete. Då stor del av arbetet omfattar hantering av sekretessbelagd information är det viktigt att du har en hög personlig intergritet.

Vid urval kommer stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform:  Tidsbegränsad anställning, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning vid nyanställning i Försvarsmakten.
Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Urval och kallelse till intervju och arbetstest sker löpande.

Upplysningar om befattningen
Frågor kan sändas till LG-13sakbat-131sakskv@mil.se.


Information om rekryteringsprocessen:
Personalgeneralist Ida Hyppel, LG-13sakbat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare

Kenneth Hartikainen OFR/S

Stefan Morin OFR/O

Johan Gillemyr SACO

Lise-Lott Larsson SEKO

Samtliga nås via: 08-584 540 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-15. Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt minst två (2) referenser angivna med telefonnummer och mailadress. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 september 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan