Sektionschef

Om tjänsten

Är du en nära ledare med intresse för teknisk bevakning? Vill du vara med i en växande verksamhet?

Försvarsmaktens Larmcentral (FMLC) genomför larmövervakning för av Försvarsmaktens särskilt prioriterade objekt och materiel, och vi söker nu en sektionschef till operatörsektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Agera första linjens chef med där tillhörande ansvar såsom personal, arbetsmiljö och ekonomi (inom sektionen). Leda och följa upp den dagliga verksamheten inom sektionen och se till att sektionen fungerar effektivt och levererar med hög kvalité i enlighet med fastställda mål och rutiner. Samverka med stödjande funktioner inom ramen för sektionens verksamhet. Ansvara för att upprätthålla verksamhetens operativa lägesbild.  

Om verksamheten

FMLC är en del av FMTIS Driftenheten. Driftenheten (DriftE) genomför teknisk bevakning, driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens (FM) strategiska nät. DriftE fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförandeenheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- samt underhållsuppgifter på ledningsstödssystem. 

 

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder variation och komplexitet vilket innebär utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få erstättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • 3-årig gymnasieutbildning
 • God datorvana
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • Erfarenhet av att leda personal
 • Erfarenhet från arbeten inom säkerhets- eller bevakningstjänst
 • B-körkort (manuell)

Meriterande

 • Genomförd värnplikt och/eller GMU
 • Tidigare tjänstgöring vid något av FM insatsförband
 • Erfarenhet av liknande arbete inom Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från arbeten med kundkontakter
 • Erfarenhet av skifttjänstgöring

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en trygg och lyhörd ledare med ett starkt engagemang för din personal. Du är en lagspelare som har en vilja och förmåga att motivera dina medarbetare. Du behöver vara bekväm med att jobba nära din personal och även praktiskt i verksamheten. Du har en hög personlig integritet och ett högt säkerhetstänkande. Du är kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningsnivå: Civil anställning

Arbetsort: Håbo

Tjänsten kan innebära tjänstgöring på annan ort (tjänsteresa) i mindre omfattning. Ex. enhetsgemensamma utbildningsdagar mm.

Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten).

Tillträde enligt överenskommelse

Intervjuer kan komma att genomföras löpande under rekryteringsprocessen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Christer Tengström, för upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Viktor Andersson, båda nås via växeln 019-39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO: Pär Lohman

OFR/O: Johan Nestvall-Boo

OFR/S: Martin Sparr

SEKO: Matz Felix

(nås via växeln på 019-39 35 00)

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-10-01. Ansökan ska innehålla ditt CV samt ansökningsbrev där det på ett tydligt och motiverande sätt framgår varför du är rätt kandidat för tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 september 2023
 • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan