Medicintekniker sökes till Markverkstad Väst

Om tjänsten

Har du ett tekniskt intresse och förmåga, gillar att arbeta praktiskt och har en god känsla för service och administration? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig.

Markverkstad Väst
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Medicinteknik är endel av markverkstad väst, som bedriver verksamhet i Halmstad och Göteborg. Vi utför underhåll på Försvarsmaktens medicintekniska materiel och levererar tekniskt systemstöd där det efterfrågas. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. Arbetet bedrivs i egna lokaler och till viss del ute hos förbanden.

Vill du veta mer om vad Markverkstaden gör? Kolla in denna länk: Film Markverkstaden

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker nu tekniker till försvarsmaktens centrala verkstad inom medicinteknik. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av förebyggande och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens medicintekniska utrustning där bl.a. nedan ingår.

 • Underhåll av medicintekniskt materiel.
 • Systemstödsresor. (Även utlandet kan bli aktuellt)
 • Medverka som rådgivare inför tekniska modifieringar, nyanskaffning, upphandlingar och eventuellt planering för framtida kvalitetssystemförbättringar.
 • Dokumentera utfört arbete i Försvarsmaktens stödsystem för materielunderhåll.

Exempel på utrustning som hanteras:
Övervakningsmonitorer, defibrillatorer, sprut och volympumpar, autoklaver, ventilatorer, sugpumpar m.m.

KRAV
Kvalifikationer

 • Lägst fullgjord och godkänt gymnasium med teknisk / El inriktning eller kompetens genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
 • Tidigare erfarenhet av flerårig praktisk tjänstgöring av service- och underhållsarbete på teknisk utrustning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Datorvana med kunskaper i Word och Excel
 • Lägst B körkort

Personliga egenskaper

Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som tekniker är du strukturerad och resultatorienterad. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Vidare söker vi dig som har en positiv attityd och vill vara med och utveckla den medicintekniska underhålls verksamheten inom Försvarsmakten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av tekniskt arbete i medicinteknisk miljö
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens medicinska materiel
 • Erfarenhet av verkstadsdrift och materielunderhåll inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens system för materielunderhåll PRIO, LIFT
 • Erfarenhet av processorienterade arbetssätt

 Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid – varierande arbetstider kan förekomma.
Arbetsort: Markverkstad Väst/ Göteborg.
Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse.

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om befattningen
Sektionschef Johan Dahlgren tel. 0701-45 97 74

Information om rekryteringsprocessen
HR Alexandra Falk: 070-848 17 61

Fackliga företrädare
SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Jörgen Jansson, Irené Ström
OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 september 2023
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan