Tekniker till robotavdelning

Om tjänsten


Vill du jobba i en inspirerande miljö och bidra till Marinens utveckling?
Marinbasen söker nu tekniker robotunderhåll för anställning vid MarinVerkstaden. Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag. Anställningen innefattar flexibel arbetstid och erbjuder möjligheter till friskvård på arbetstid.

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom el, flyg, verkstad, drift, sjö eller annan praktisk inriktning mot teknik och arbetat med underhåll av elektronik/elanläggningar samt mekaniska system på flygplan/båtar/fartyg eller fordon/maskiner. Är du även självgående samtidigt som du är bra på att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då kanske du är en av våra nya tekniker!

Om avdelningen
Avdelningen för robotunderhåll är en avdelning som expanderar för att möta Marinens förmåga att utföra sina uppdrag. Avdelningen ingår i  Marinverkstäderna och byggs som ett flexibelt lag där alla ingår i hela underhållsåtagandet. Inom laget kommer särskilda kompetenser att behövas som tex. arbete med mekanik, elektronik och lågspänning. Dessa  kompetenser är meriterande i ansökningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tekniker utför du förebyggande- och avhjälpande underhåll på vapensystem. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och utförs i såväl verkstad som ombord på fartyg. Du kommer att arbeta självständigt eller i arbetslag. Dokumentation över utförda arbeten ingår som en del i arbetet.

KRAV
Kvalifikationer

 • 2- eller 3- år gymnasium med el inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdiga
 • Flerårig erfarenhet av arbete med el/elektronik och mekanik
 • Datorvana inkl Office
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarskännande och praktiskt lagd. Du har god initiativförmåga och eftersträvar alltid att nå resultat av hög kvalité, både när du arbetar tillsammans med andra och när du arbetar självständigt. Som person har du en positiv attityd, är driven och har högt säkerhetstänk. För dig är det naturligt att genomföra arbeten inom hela spektrat, inte bara det man själv är särskilt utbildad, en möjlighet till kompetensutveckling! Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om allas lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar
demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

MERITERANDE

 • Truckutbildning enl. TYA A-B, C2
 • Heta arbete certifikat
 • Traversutbildning inkl. lastsäkring
 • Arbetat med försvarets fartyg
 • Genomförd militär grundutbildning
 • IFTEX utbildning
 • Elbehörighet
 • Elektronik kunskap
 • Löd utbildning FSD 5115 hålmontering

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Muskö

 • Läkarundersökning med godkänt resultat med avseende på arbete med härdplaster
 • Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna

Upplysningar om befattningen lämnas av
Lennart Larsson nås via FM växel 010-823 30 00

Information om rekryteringsprocessen
Ida Bergström via FM växel 010-823 30 00

Fackliga företrädare
OFR/O Officersförbundet: Johnas Mård
Försvarsförbundet: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss

Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85 000

SEKO: Jan Anders Nilsson och Andreas Emilsson

Nås via växeln: 0457-471 000

Välkommen med din ansökan som senast 2023-10-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 september 2023
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-10-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan