4.Basenheten söker en Logistikadministratör

Om tjänsten

Som Logistikadministratör i Försvarsmakten utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

Du blir placerad i ett av basenhetens kompanier och kommer att utföra majoriteten av dina arbetsuppgifter mot enhetsledningen. 4.Basenheten är organiserad i tre kompanier och en basenhetsledning, motsvarande en bataljonsstruktur, där basenhetsledningen är ledningsnoden mellan kompanierna och flottiljstaben.

4.Basenhetsledningens huvuduppgifter är att bemanna flottiljens ledningslag och att möjliggöra för kompanierna att lösa sina uppgifter, som är drift av flygbas Malmen, drift av rörlig flygbas samt grundutbildning av värnpliktiga. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina övergripande och huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att tillsammans med enhetsstaben att inneha ett samordnande och övergripande logistik- och materielansvar på Basenheten. Du kommer till exempel vara delaktig i hela logistikprocessen och ha ett övergripande ansvar för registervården. Du kommer vara kontakten mot såväl andra enheter som flottiljnivå inom logistikkonceptet. Övriga administrativa arbetsuppgifter förekommer.

KRAV
Kvalifikationer

 • Flerårig erfarenhet av FM verksamhetsledningssystem SAP/PRIO
 • Erfarenhet av LIFT
 • Erfarenhet av logistikarbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av kemiska arbetsmiljörisker
 • B-körkort
 • Militärt förarbevis-Pb/Llb, minibuss, Lptgb, HL, Tlb
 • ADR-utbildning

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med andra människor.

Höga krav ställs på noggrannhet, struktur, och förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne samt serviceattityd. Det är viktigt att du fungerar väl under press och att du slutför ditt arbete inom uppställda tidsramar.

För att trivas med den stora kontaktytan som tjänsten medför, är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter.

Dina personliga egenskaper kommer att spela en avgörande roll.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
 • Genomförd värnplikt
 • Tjänstgöring som GSS/K inom FM
 • Utbildning i FMEAF-G/FK
 • CE-körkort 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, befattningen är civil.

Sysselsättningsgrad: Heltid 

Arbetsort: Linköping

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Befattningen innefattar krigsplacering, därmed ställs krav på enklare fysiska tester och hälsoundersökning.

Upplysningar om befattningen samt information om rekryteringsprocessen

Elin Wrangenby, Personalhandläggare 4.Basenheten
elin.wrangenby@mil.se, 013-28 30 00 (vxl)

Fackliga företrädare

Christoffer Willers, OFRS Hkpflj

Urban Hellqvist, SEKO Hkpflj 

Anneli Helmersson, SACO Hkpflj

Samtliga nås 013-28 30 00 (vxl) 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-09-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 september 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-09-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan