421.Flygbassäkerhetsplutonen rekryterar Stridsledningsbefäl

Om tjänsten

Är du specialistofficer och är intresserad att utvecklas inom ramen för 421. Flygbassäkerhetspluton (fbs) på Malmen i Linköping?

421.a Flygbassäkerhetspluton tillhör 42.Flygbaskompaniet som i huvudsak finns vid flygbas Malmen. 421.fbs ansvarar i första hand för lösandet av Helikopterflottiljens IBSS-uppgifter(Insatsbereddskydsstyrka). Den skarpa uppgiften innebär patrullering och insatser av objekt utanför Helikopterflottiljens område. Även att utveckla och bibehålla kompetenser som krävs för uppgiften. Arbetet sker under flera dygn i följd. Som anställd på 421.fbs kommer du utbildas och utvecklas inom ramen för din krigsbefattning. På 421.fbs finns även stora möjligheter att utvecklas inom sin befattning och utbilda personal vid Helikopterflottiljen.

Exempel på kompetenser som finns eller som skall utvecklas vid 421.fbs:

 • Insatschefer, skyddsvaktsintruktör/skyddsvaktsexaminator, militärpolis, närkampsinstruktörer, hundförare, kulspruteskyttar, stridssjukvårdare mm.
 • På sikt kan även olika senorsystem tillföras enheten.

421.fbs har som mål att i dialog med individen skapa en attraktiv och långsiktig utvecklingsplan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Stridsledningsbefäl kommer du inneha rollen som insatschef samt ansvara och genomföra olika utbildningar så som exempelvis vapenskola. 

KRAV
Kvalifikationer

 • B-körkort
 • God fysisk förmåga
 • Svensk medborgare
 • Genomförd eller pågående specialistofficersutbildning

Personliga egenskaper
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös samt att du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Nuvarande eller tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten
 • Tidigare erfarenhet av IBSS
 • Tidigare erfarenhet av markstridstjänst
 • Tidigare erfarenhet av flygbassäkerhetstjänst
 • Militära förarbevis
 • Militärpolis

Övrigt

Anställningsform: Tilsvidareanställning, befattningen är militär OR6

Sysselsättningsgrad: Heltid

Lön: Individuell lönesättning

Arbetsort: Linköping

Tillträde enligt överenskommelse

Godkända fystester, läkarundersökning och registerkontroll är ett krav för att bli anställd.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
C 421.Flygbassäkerhetspluton, Fj Jesper Arvidsson, vxl 013-28 30 00
Stf C 421.Flygbassäkerhetspluton, Öserg Alexander Norling, vxl 013-28 30 00.

Fackliga företrädare:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO Hkpflj, Anneli Helmersson
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Sista ansökningsdag 

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-31.


Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om din ansökan inte är komplett kommer du inte gå vidare i processen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 september 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan