Logistikofficer till 4.Basenheten vid Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Som Logistikofficer i Försvarsmakten utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

4.Basenheten
4. Basenheten är organiserad i en basenhetsledning och tre kompanier, motsvarande en bataljonstruktur, där basenhetsledningen är ledningsnoden mellan kompanierna och flottiljstaben.

4. Basenhetsledningens huvuduppgifter är att möjliggöra för kompanierna att lösa deras uppgifter, vilka är drift av flygbas Malmen, drift av rörlig flygbas samt grundutbildning av värnpliktiga. Vid övningar och i krigsorganisation är basenhetens uppgift att bemanna flottiljens ledningslag.

Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation där logistik är en viktig del? Då kan detta vara ett arbete för dig.

Som logistikofficer vid 4. Basenheten erbjuds du en roll som innefattar stort ansvar för planering och uppföljning. Rollen innehåller arbetsuppgifter som ställer krav på både bredd- och djupkompetens om enhetens uppgifter och uppträdande.

I befattningen får du en helhetsbild över flygvapnet och flygbassystemet samt stabserfarenhet inför kommande befattningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som logistikofficer kommer du främst att leda 4. Basenhetens logistikfunktion. Du kommer att stödja logistikchef A4 med resursplanering, försörjning, lokal driftsättning, avveckling och godkända data. I din roll kommer du även ansvara för 4. Basenhetens transport- och materialtjänst och arbetsleda logistikassistenten vid enheten.

Som logistikofficer innebär det egna arbetet ett självständigt ansvar men kan till vissa delar vara planerat av logistikchef A4. Du har ansvar för 4. Basenhetens uppföljning av införda tekniska ordrar samt enhetens logistikekonomi.

KRAV
Kvalifikationer

 • Officersexamen (OF1/2) alternativt Specialistofficersexamen (OR6)
 • B-körkort

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen krävs det att du har mycket god samarbetsförmåga och har ett prestigelöst förhållningssätt till dina kollegor och dina arbetsuppgifter. Vi tror att du är lyhörd, tydlig, effektiv och engagerad med god analytisk förmåga som är beredd att ta stort ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Dokumenterad erfarenhet av logistik inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av PRIO och LIFT
 • Erfarenhet av stabstjänstgöring

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, befattningen är militär.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Lön: Individuell lönesättning

Arbetsort: Linköping

Tillträde enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
C 4.BasE, Övlt Niklas Kuntze vxl 013-28 30 00

För information kring rekryteringsprocessen kontakta:
Personalhandläggare, Elin Wrangenby vxl 013-28 30 00 

Fackliga företrädare:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström

OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers

SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga företrädare nås vi växeln på 013-28 30 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-31.
Intervjuer sker löpande.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 september 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan