KVARTERMÄSTARE INOM INSATSFÖRBEREDANDE UTBILDNING

Om tjänsten

Försvarsmakten finns för att skydda Sverige och vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Vill du vara  en viktig del av Sveriges försvar i en internationell kontext på hemmaplan?

Vi söker en kvartermästare till Förbandsutbildningsavdelningen vid Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) som ska ha helhetsgreppet om logistiken i spjutspetens av den internationell insatsförberedande utbildningen.

Om enheten

Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) med Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) är Försvarsmaktens kompetenscentrum för integrerad multinationell stabsutbildning, förberedande insatsutbildning för enskilda och förband samt Natos expertcenter inom gender.

Swedint har i uppgift att planera, genomföra, utvärdera och utveckla individuell stabsutbildning samt insatsförberedande utbildning inom ramen för Nato,FN och EU. Förbandsutbildningsavdelningen på Swedint (tidigare IntUtbE) genomför insatsförberedande utbildning, med fokus på det insatsspecifika för enskilda och förband som ska tjänstgöra i en internationell militär insats utomlands. Vi är en liten avdelning som arbetar nära varandra och ska kunna växa vid ett utökat behov av insatsförberedande utbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att  vara en viktig del av förbandsutbildningsavdelningen vid Swedint där du leder, samordnar och stödjer logistiken på avdelningens kurser inom  insatsförberedande utbildning. Du stödjer främst egen avdelning men även inom och utom enheten vid behov. Du kommer att samverka och ha kontaktytor inom regemnetet i funktionen logistik. Din roll kan även bli att stödja kursverksamheten som biträdande kurschef eller instruktör, vid behov. Du kommer att arbeta i nära kontakt med enhetens stödavdelning.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är t. ex. att:

 • Beställa förplägnad
 • Administrera kortlån av materiel
 • Hantera ammunitionsbeställningar
 • Inventera och materielplanera för avdelningen
 • Boka och följa upp underhåll på materiel

Befattningen erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling inom logistik. Närheten till Swedints övriga kursutbud för internationella deltagare inom Nato, FN och EU gör att det även finns möjligheter att fördjupa sig och ta del av det internationella kursutbudet, både nationellt och internationellt. Befordringsplan för specialistofficer inom internationell utbildning- och kursverksamhet är framtagen vid enheten. Du har möjlighet att bygga ett brett kontaktnät då vi genomför kurser och har samarbeten med personer från hela Försvarsmakten. 

Du kan även komma att medverka i övningar av såväl nationell som internationell karaktär inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer

 • Specialistofficersexamen (SO)
 • Körkort B (manuell)
 • Militärt förarbevis
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana

Personliga egenskaper

Du ska kunna anpassa dig till situationen och hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är noggrann, flexibel samt har god initiativ- och samarbetsförmåga. Det kan förekomma uppgifter i arbetet som ställer krav på att du har normalgod fysisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta som kvartermästare på kompaninivå eller liknande arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
 • Utbildning inom logistik i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att arbeta med Försvarsmaktens stödsystem PRIO, LIFT
 • Genomförd internationell insats
 • SUSA grupp

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Befattningen är militär specialistofficer OR6
Arbetsort Kungsängen
Tillträdesdatum snarast

Upplysningar om befattningen

Avdelningschef Kn Anna Linfeldt

Information om rekryteringsprocessen

Elin Holmström Borén

Fackliga företrädare
SEKO Lise-Lott Larsson, SACO Johan Gillemyr, OFR/S Kenneth Hartikainen, OFR/O Stefan Morin

Samtliga nås via växeln: 08 584 540 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-29 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 december 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan