Stabsofficer i Norge vid Norwegian Defence International Centre (NODEFIC).

Om tjänsten

 

NODEFIC är ett kunskaps- och utbildningscenter som erbjuder expertis och individuell utbildning om FN- och NATO-operationer för internationella deltagare.

NODEFIC förser globala partners med ett brett utbud av grundläggande färdigheter och den förståelse som krävs för att lyckas i komplexa fredsstödjande operationer och andra multinationella operationer.

NODEFIC är en del av stabskolans sektion för internationell verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad vid Norwegian Defence International Centre (NODEFIC) som är en del av Forsvarets Högskole.

Du kommer att arbeta som Kurschef/instruktör på kurser vid NODEFIC, främst inom underrättelseområdet på kursen Joint Mission Analysis Centre Course samt även UN Joint Operation Course. En stor del av arbetsuppgifterna består av att delta i utvecklingsarbete av kursverksamhet samt att delta i arbetsgrupper tillsammans med FN. Vid behov kommer du även att få göra studieresor inom ramen för FN, delta som instruktörsstöd vid andra utbildningscentrum och delta i mobila utbildningsteam i insatsområden och ibland även andra områden. Tjänsten erbjuder stor frihet under ansvar.

KRAV
Kvalifikationer

 • Officer
 • Internationell tjänstgöring vid stab.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

 Personliga egenskaper

I din befattning som kurschef/instruktör är det viktigt att du är både lösningsorienterad och analytisk så att du kan lösa problem snabbt men utan att missa de långsiktiga strategierna i den komplexa miljö du kommer att verka i. Det krävs också att du arbetar strukturerat enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 MERITERANDE

 • Akademisk utbildning på avancerad nivå.
 • Erfarenhet av att arbeta med utbildning.
 • Erfarenhet av underrättelsearbete.
 • Erfarenhet av FN eller NATO insats.
 • Kunskaper av andra språk utöver svenska och engelska.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: URA (tidsbegränsad 2 år med möjlighet till förlängning).

Militär befattning OF2/3
Sysselsättningsgrad: Heltid med förtroendearbetstid.
Arbetsort: Oslo, Norge.
Tillträdesdatum 2024-08-01

Tjänstgöringen sker inom ramen för Nordefco MOU vilket gör att Nato/PfP SOFA är tillämpbart.

Upplysningar om befattningen
Raul Arbinus

Information om rekryteringsprocessen
Elin Holmström Borén

Fackliga företrädare

OFR/O Stefan Morin, OFR/S Kenneth Hartikainen, SEKO Lise-Lott Larsson, SACO Johan Gillemyr.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-18 Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 oktober 2023
 • Plats: Oslo, Norge
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan