Stabsofficer till Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) med ansvarsområde NORDEFCO.

Om tjänsten

Vill du vara en del av vår spännande verksamhet? Vi söker en stabsofficer till stödavdelningen vid Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) som bl.a. kommer att ansvara för att handlägga ärenden kopplade till The Nordic Defence Cooperation (NORDEFCO). Som vår nya medarbetare ingår du i en internationell kontext med närhet till utbildning och goda möjligheter till kompetensutveckling. 

Om enheten

Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) med Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) är Försvarsmaktens kompetenscentrum för integrerad multinationell stabsutbildning, förberedande insatsutbildning samt genderperspektiv på taktisk och operativ nivå.

Swedint har i uppgift att planera, genomföra, utvärdera och utveckla individuell stabsutbildning samt insatsutbildning inom ramen för FN, EU och NATO.

Vid Swedint och NCGM genomförs ett 40-tal kurser årligen, majoriteten på engelska.

Swedint är sedan 1999 ett ackrediterat NATO-partnerträningscenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att  vara en viktig del av stödavdelningen vid Swedint som leds av stabschefen. Avdelningen ansvarar för planering, uppföljning och återrapportering av enhetens verksamhet. The Nordic Defence Cooperation (NORDEFCO) kommer att bli ett av dina ansvarsområden där du som stabsofficer har kontakt med högkvarteret (HKV) och de nordiska utbildningscentrumen i samverkan kring instuktörsutbyten och kursdeltagare. Du blir också en viktig stödfunktion på stödavdelningen där du kommer att stödja andra stabsmedlemmar med olika typer av uppgifter kopplat till stabsarbete.

Du kan komma att medverka i övningar av såväl nationell som internationell karaktär inom FM.

KRAV
Kvalifikationer

 • OR 7/8 (Militär grad fanjunkare/förvaltare).
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i MS Office.
 • Kunskap och erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens stödsystem.
 • Körkort B (manuell).

Personliga egenskaper

Som stabsofficer är det viktigt att du är stabil och kan hantera stress på ett konstruktivt sätt med ett gott humör. Det krävs att du är strukturerad och lösningsorienterad eftersom du kommer att ha flera pågående projekt samtidigt och kunna behöva lösa uppkomna problem snabbt. I din uppgift som stabsofficer spelar din förmåga att skapa relationer en viktig roll då du många gånger kommer att samverka internt och externt och att du trivs både med eget arbete och som del i tillfälligt sammansatta arbetsgrupper.

 MERITERANDE

 • Erfarenhet av stabsarbete eller liknande arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Tjänsten kräver för det mesta arbete på plats men med möjlighet till hemarbete ibland.

Befattningen är militär OR 8
Arbetsort Kungsängen
Tillträdesdatum snarast

Upplysningar om befattningen
Raul Arbinus

Information om rekryteringsprocessen
Elin Holmström Borén

Fackliga företrädare
SEKO Lise-Lott Larsson, SACO Johan Gillemyr, OFR/S Kenneth Hartikainen, OFR/O Stefan Morin

Samtliga nås via växeln: 08 584 540 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 december 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan