Sektionschef (Sektion 2)

Om tjänsten

Om enheten
FMTIS har 12 enheter varav fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Driftenheten är en av dem. Enheten arbetar med drift av Försvarsmaktens telenät samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system.
Enheten har avdelningar som arbetar med drift av infrastruktur och system där vi också är tekniska specialister inom dessa områden.

Om Arbetsplatsen
Cyberattacker pågår ständigt och Cybersäkerhetsavdelning är en del i Försvarsmaktens ambitionsökning inom cyberarenan. I uppgiften ingår att säkerställa att systemen har rätt säkerhetsnivå och att ingen oönskad aktivitet förekommer i våra system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Cybersäkerhetsavdelningen fortsätter expandera och vi har nu behov att rekrytera en sektionschef. I din roll som sektionschef kommer du leda en grupp med engagerade och drivna medarbetare vars huvudsakliga uppgifter är att samordna och prioritera resurser för att säkerställa att tjänster/system återställs med minimal påverkan för verksamheten när en incident/ett fel uppstår i Försvarsmaktens IT-driftmiljö.
Som chef inom avdelningen har du personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvar att arbetsleda din sektion. Som stöd i ditt dagliga arbeta finns avdelningens handläggare, verksamhetsutvecklare och ledningsgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:

 • Svara för sektionens förmåga att lösa sina uppgifter
 • Utmana och inspirerar dina medarbetare till kreativitet och att arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått.
 • Samverka med olika människor inom och utanför avdelningen gällande den verksamhet som din grupp ansvarar för.
 • Vara en fullvärdig medlem i vår ledningsgrupp som har ansvar för att bland annat utveckla avdelningens agila arbetsmetodik och förmåga att verka i fred, kris och krig.
 • Delta på ledningsgruppens pulsmöten där vi säkerställer att vi som grupp hela tiden är i rörelse.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring dina erfarenheter kopplat till Försvarsmaktens ledarkriterier, se www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier.

Kvalifikationer
- God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete
- Erfarenhet av projektledning
- Erfarenhet från processorienterat arbetssätt
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och god förståelse på engelska
- B-körkort

Meriterande
- Ledarskapserfarenhet, med direkt och/eller indirekt ledarskap
- Erfarenhet av arbete med Incidenthantering
- Utbildning/certifiering inom ITIL
- Arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.
- Erfarenhet av administrativa chefsuppgifter t ex arbetstidsplanering, rekrytering och uppgiftsfördelning.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som inte slutar springa när du ser målsnöret, som känner ansvar inte bara för din del utan även för helheten runt omkring dig. Du är lyhörd och prestigelös samt har lätt att föra fram dina åsikter på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
Arbetsort: Örebro eller Arboga, tjänsteresor till andra orter ingår
Tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas

Intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Fredrik Myrelid eller Stf Avdelningschef Nicklas Ekström som nås via växel 0589-40 400.

För frågor angående anställning i Försvarsmakten kontaktas HR-generalist Viktor Andersson som nås via växel 019-39 35 00.

Fackliga företrädare:
SACO Agnetha Landquist
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall Boo
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-11. Din ansökan bör innehålla CV samt
ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 oktober 2023
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan