Underrättelsebefäl 73.Transportflygskvadron

Om tjänsten

Underrättelsebefäl (OR6/7) till MSE 73. Transportflygskvadron

73:e Transportflygskvadronens uppgift är att tillhandahålla taktisk transportflygförmåga med TP84 (C-130 Hercules) till övriga Försvarsmakten. Skvadronen löser sin huvuduppgift över tiden och året runt och är en efterfrågad resurs med uppdrag nationellt som internationellt.

Om tjänsten

Som underrättelsebefäl tar du del av och bearbetar stora mängder information med ett krav på att leverera rätt uppgifter i rätt tid. Genom att föra lägesbild och inhämta information från främst rapporter och egna system bedömer du motståndarens kapacitet, intention och tillfälle. Ett arbete som sedermera ligger till grund för flyguppdragets utförande och säkerhet.

F7 73. Tpflygskv är ständigt insatt i skarp verksamhet med flygningar till jordens alla länder. Förbandet har dessutom deltagit bl.a. i Kongo, Afghanistan, Libyen och Mali med underrättelsepersonal samt varit med vid evakueringen av svensk personal ur Afghanistan 2021 och Sudan 2023.

I rollen ingår du i funktionen MSE – Mission Support Element, som arbetar med att stödja i inkomna uppdrag men också i planeringen och genomförandet av uppdragen. Funktionen innehar kompetens inom verksamhetsplanering, resursallokering, mission support, underrättelse och telekrig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Genomföra bearbetning inom tilldelat ansvarsområdet och ska kunna producera och delge en lägesbild rörande icke-egna aktörer.
Stödja planering och utvärdering/analys av flygföretag med att leverera en lägesbild rörande icke-egna aktörer.
Stödja med specialistkunskap inom motståndarens tekniska och taktiska förutsättningar.
Ha förmåga att genomföra utfrågning och underrättelserapportera efter genomfört flygföretag
Utbilda 731.division i motståndarens tekniska och taktiska förmågor.
Ansvarar för PR-administration för hela skvadronen.

Kvalifikationer

Specialistofficersutbildning Und luft/mark alternativt utbildad underrättelseofficer vid FM UndSäkC, lägst grunder Und alternativt BISC+IOC eller motsvarande äldre utbildning
Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
God förmåga att hantera teknisk utrustning samt kryptosystem
Uppfyller FM FysS baskrav
B-körkort

Meriterande

Tidigare tjänstgöring i underrättelsebefattning
Tidigare internationell tjänstgöring i underrättelsebefattning
Erfarenhet av arbete i ISUS
Erfarenhet av arbete i ARC GIS, PFPS
Fördjupad underrättelseutbildning
Erfarenhet av flyguppdragsplanering
Tidigare tjänstgöring i MSE (Mission Support Element)

Personliga egenskaper
Du bör vara en person som är strukturerad och lösningsorienterad. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp samt förmåga att ta egna initiativ. Du har lätt att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar för att lösa arbetsuppgifter, ibland med begränsade ingångsvärden. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer. Du har förståelse och intresse för flygvapnets insats- och beredskapsuppgifter samt betydelsen av det våra plattformar levererar inom ramen för territoriell integritet. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid 100%
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning, och övning i krigsorganisationen

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Ställföreträdande sektionschef Mission Support Element:

Öserg Lisa Palmqvist

Fackliga företrädare
OFR/O, Jan Möller
OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Kurt Ragnarsson

Nås via växeln: 08-514 390 00 

Välkommen med din ansökan! Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning  

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 maj 2024
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan