Verksamhetssäkerhetsofficer till Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum OR 6/7/8

Om tjänsten

Försvarsmaktens underrättelse och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en verksamhetssäkerhetsofficer till Stabsenheten/J7 med placeringsort Uppsala.

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets Tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskola. Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för Chefen FMUndSäkC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet.

Sökande enhet
Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för chefen FMUndSäkC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet. Förutom stödfunktioner som HR-, Säk-, Gen-, Log-, Prod- IT-, Övn/Utb-, Ek- och Komm-funktioner finns även vaktmästar- och sekreterarstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som verksamhetssäkerhetsofficer är du underställd C J7, som är förbandets verksamhetssäkerhetschef och du stödjer denne med att samordna verksamhetssäkerhetsarbetet inom förbandet. Du kommer att ha en tät dialog med funktionsspecialisterna inom exempelvis arbetsmiljö, elsäkerhet, brandskydd, vapen, trafiksäkerhet, transport av farligt gods, hantering av brandfarligt gods och explosiva varor, med flera.

I din roll som verksamhetssäkerhetsofficer ansvarar du för att:

 • Leda förbandets marksäkerhetsmöten
 • Följer upp att rutiner för kontroll och uppföljning av verksamhetssäkerheten följs
 • Genomför utbildning i militär marksäkerhet för personal, kadetter och värnpliktiga
 • Stödjer enheter med grundläggande militär utbildning av kadetter och värnpliktiga
 • Vid behov påbörja och leda undersökning med förbandets undersökningsgrupp
 • Årligen analysera och utvärdera marksäkerhetsarbetet vid förbandet

Kvalifikationer

 • Specialistofficers- eller officersexamen
 • God administrativ förmåga
 • God förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift
 • Kan självständigt genomföra kvalificerat stabsarbete
 • God vana att arbeta i PRIO avvikelsesystem

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. I befattningen krävs det att du ser lösningar till problemen och är målinriktad. Du kan arbeta självständigt men även samarbeta med andra då du kommer att ha tät kommunikation med funktionsspecialisterna. Att kunna lyssna, kommunicera och skapa kontakter är andra viktiga egenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer

 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetssäkerhetarbete
 • Kunskap om undersökningsmetodik
 • Erfarenhet från bataljons- och/eller förbandsstab

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
C J7 (Övn/Utb) mj Kennet Strandberg, 018-19 65 72
HR-generalist Ann Forsman, vxl. 0505-45 10 00

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 81
SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Övrigt
Arbetsort: Uppsala
Varaktighet: Tillsvidare
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.
Befattningsnivå: OR 6/7/8

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-01-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 november 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-01-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan