Säkerhetssoldater sökes till 13.Säkerhetsbataljon, Upplands flygflottilj F16

Om tjänsten

Befattningen

Säkerhetssoldat på ett operativt förband som kontinuerligt genomför nationella säkerhetsoperationer. Just nu söker vi soldater för inplacering på den operativa verkansplutonen med arbetsort Uppsala vid Upplands Flygflottilj, F16. 

 

Om enheten

13.Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och innehåller delar från armén, marinen och flygvapnet. Vi verkar med små patruller över stora ytor för att tidigt upptäcka och kunna motverka säkerhetshotande verksamhet innan motståndaren har lyckats utföra sitt uppdrag.

Förmågan att verka i fred, kris och gråzon är ett framträdande drag för vårt förband. Vi arbetar med ett brett spektra av funktioner och metoder för att hantera olika typer av säkerhetshot som kan riktas mot Försvarsmakten. Fokus ligger primärt på att upptäcka och motverka främmande underrättelseverksamhet, sabotage och kriminalitet men vi arbetar även mot subversion och terrorism.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som soldat på 315.Säkerhetspluton ingår du i en patrull om fyra (4) soldater. Huvudsakliga uppgifter patrullen löser är inhämtning genom olika metoder, t.ex. fast och rörlig spaning, med och utan hund och med stöd av tekniska sensorer. Patrullen löser uppgifterna i alla miljöer, under alla årstider. 

Innan placering vid verkanspluton genomgår du en utbildning där du får en bred kompetens mot kommande tjänst. Därutöver utbildas du mot en av patrullens fyra (4) huvudbefattningar: patrullchef, signalist, fordonsförare eller stridssjukvårdare. Vidare tillkommer ytterligare kompetenser och ansvarsområden, t.ex. militärpolisutbildning, hundförare eller sensoransvarig.

Tillsammans löser ni uppgifter som ofta ställer stora krav på enskild individ.

Tjänsten riktar sig till dig som vill specialiseras och utvecklas inom området säkerhets- och underrättelsetjänst. Vi ser ett långsiktigt åtagande från din sida. Vidare ser vi gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet.

 

KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd grundutbildning med godkända betyg. Lägst JA -2-2

 • B-körkort (manuellt, vid anställningsstart)

 • Godkänd FM FysS kondition nivå 3 och styrka nivå 4 

 

Personliga egenskaper

Det dagliga arbetet är omväxlande och utmanande vilket ställer stora krav på god självkännedom och psykisk uthållighet. Du strävar inte efter rampljuset eller offentligt erkännande utan nöjer dig med vetskapen om att du bidragit med en viktig pusselbit i ett större sammanhang.

En väsentlig del av informationshanteringen är av känslig karaktär, varvid vi ställer stora krav på omdöme, integritet, noggrannhet och objektivitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE  

 • Erfarenhet av säkerhets-/spanings-/underrättelseförband
 • Erfarenhet av internationella och nationella insatser
 • Förarbevis på exepelvis snöskoter och TPTGB
 • God allmän teknisk förståelse
 • Militärpolisutbildning
 • Prickskytteutbildning
 • Stridssjukvårdarutbildning

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare anställning som kan inledas med en provanställning på 6 månader.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Uppsala

Tillträdesdatum:Enligt överrenskommelse 

 

För upplysningar om befattningen kontakta:

Chef 315.Säkerhetspluton Kn Max Kuyl

Mejl: F16-315sakplut@mil.se

Tel: 073-2514345

 

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-generalist, Amanda Rahlén

Mejl: F16-A1-adm@mil.se 

 

Fackliga företrädare:

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.

OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.

SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.

SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-29. Din ansökan ska innehålla: 

 • Personligt brev som beskriver dig som person och varför du passar för tjänsten.
 • CV med relevanta civila samt militära erfarenheter. Minst två referenser med kontaktuppgifter.
 • Mönstringsresultat. Har du gjort grundutbildning nyligen hittar du ditt mönstringsresultat på ”min sida” på pliktverket.se. Återfinner du ej ditt mönstringsresultat på ”min sida” kan du maila registrator@pliktverket.se och be om att få det skickat till dig. 
 • Värnpliktsbetyg alterantivt en prognos om du i dagsläget genomför din värnplikt
 • Utbildningsintyg, ex. högstadie-, gymnasie- eller högskolebetyg

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 december 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Upplands flygflottilj - F 16
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan