Stridsledningsassistent (OR4) till Helikopterflottiljens Basenhet

Om tjänsten

Som Stridsledningsassistent (OR4) i Försvarsmakten utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

4.Basenheten är organiserad i tre kompanier och en basenhetsledning, motsvarande bataljonsstruktur, där basenhetsledningen är ledningsnoden mellan kompanierna och flottiljstaben.

4.Basenhetsledningens huvuduppgifter är att bemanna flottiljens ledningslag och att möjliggöra för kompanierna att lösa sina uppgifter, som är drift av flygbas Malmen, drift av rörlig flygbas samt grundutbildning av värnpliktiga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stridsledningsassistent tjänstgör du tillsammans med stridsledningsofficeren och ansvarar för att följa upp pågående och kommande verksamhet. Ni för aktuellt lägesbild över enhetens verksamhet och tillsammans utgör ni basenhetens genomförandesektion. Ni är ansvariga för att strukturera order, producera underlag för enhetens stridsledning, understödja vid insatsplanering och orderskrivning.  

Under chefen basenheten deltaga i arbetet vid förbandets gemensamma ledningsplats och basenhetsledning. Kunna verka som stabs- och stridsledningsassistent till chefen basenheten.

KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt
 • Gruppbefälsutbildning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
 • Militärt förarbevis
 • Svensk medborgare
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Du bör trivas i en miljö där du har många saker på gång samtidigt och klarar av att arbeta under intensiva förhållanden. Vi ser därför att du är stresstålig, strukturerad och kan ta egna initiativ. Arbetet som stridledningsassistent innebär att du kommer arbetsledas av stridledningsofficeren där det innebär att understödja kompanierna på enheten, därför behöver du vara prestigelös och trivas i en serviceinriktad roll.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Tjänstgöring vid bataljonstab, komponisten eller motsvarande
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Erfarenhet av att arbeta i system PRIO

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning upp till 8 år enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar
Arbetsort: Linköping
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen
C 4.Basenheten, Övlt Niclas Kuntze, 013-28 30 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Personalhandläggare, Elin Wrangenby, 013-28 30 00 (vxl)

Fackliga företrädare:

OFR/O Hkpflj, Mats Häggström

OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers

SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga företrädare nås vi växeln på 013-28 30 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-31.
Intervjuer sker löpande.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 oktober 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan