Helikopterflottiljen söker Underrättelsebefäl (OR6) till 4. Basenheten

Om tjänsten

Som Underrättelsebefäl (OR6) i Försvarsmakten utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

4.Basenheten är organiserad i tre kompanier och en basenhetsledning/enhetsstab motsvarande en bataljonsstruktur, där basenhetsledningen och staben är ledningsnoden mellan kompanierna och flottiljstaben. Du kommer vara placerad i 4.Basenhetens enhetsstab.

Basenhetsledningens huvuduppgifter är att bemanna flottiljens ledningslag och att möjliggöra för kompanierna att lösa sina uppgifter, vilket är; drift av flygbas Malmen, drift av rörlig flygbas samt grundutbildning av värnpliktiga. Vid övningar och i krigsorganisation är basenhetens uppgift att bemanna flottiljens ledningslag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som underrättelsebefäl är din uppgift att kartlägga säkerhetshotande verksamhet och att föreslå skydd mot dessa. Dina arbetsuppgifter kommer vara många och varierande med en tydlig riktning på att göra Helikopterflottiljen i Linköping till en säkrare verksamhet och plats. Du deltar i det dagliga arbetet med att stödja verksamheten med säkerhet och underrättelsetjänst. Inom ramen för detta kommer du planera och genomföra säkerhetsplanering, säkerhetsprövningar, utredningar samt handlägga säkerhetsärenden. Du deltar i analys och planeringsarbete samt sammanställer och bearbetar underrättelser.

KRAV
Kvalifikationer

 • Godkänd officersutbildning
 • Erfarenhet av arbete med säkerhetsprövning och säkerhetsutredningar
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • B-kökort
 • Svenskt medborgarskap 

Personliga egenskaper
Som underrättelsebefäl är du noggrann, tydlig och engagerad. Arbetsuppgifterna kräver att du är stresstålig, situationsanpassad och prestigelös samt mycket god samarbetsförmåga och social kompetens.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. 

MERITERANDE

 • Utbildning inom underrättelsetjänst
 • Flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och informationssäkerhet
 • Erfarenhet av myndighetsarbete och kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom säkerhetsområdet

Övrigt
Anställningsform: Militär befattning (SO 6)
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och deltagande övning i krigsorganisationen.

Upplysningar om befattningen
C 4.Basenheten, Övlt Niclas Kuntze, 013-28 30 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Personalhandläggare, Elin Wrangenby, 013-28 30 00 (vxl)

Fackliga företrädare:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist
Samtliga företrädare nås vi växeln på 013-28 30 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-31.
Intervjuer sker löpande.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 oktober 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan