Planeringsofficer till Försvarsmaktens internationella centrum.

Om tjänsten

 

Försvarsmakten finns till för att skydda Sverige, och vårt uppdrag kräver en bred verksamhet. Vill du vara en viktig del av Sveriges försvar i en internationell kontext på hemmaplan? 

I rollen som planeringsofficer på förbandsutbildningsavdelningen vid Försvarsmaktens internationella centrum (Swedint) kommer du att ha ansvar för att planera och organisera våra utbildningar och säkerställa att verksamheten bedrivs på ett effektivt och utvecklande sätt. 

 Om enheten 

Swedint med Nordic Centre for Gender in Military Operations (NCGM) är Försvarsmaktens kompetenscentrum för integrerad multinationell stabsutbildning, insatsförberedande utbildning för enskilda och förband samt Natos expertcenter inom gender. 

Swedint har i uppgift att planera, genomföra, utvärdera och utveckla individuell stabsutbildning samt insatsförberedande utbildning inom ramen för Nato, FN och EU. Förbandsutbildningsavdelningen på Swedint genomför insatsförberedande utbildning, med fokus på det insatsspecifika för enskilda och förband som ska tjänstgöra i en internationell militär insats utomlands. Vi är en liten avdelning som arbetar nära varandra och ska snabbt kunna växa vid ett utökat behov av insatsförberedande utbildning. 

 Huvudsakliga arbetsuppgifter 

I rollen som förbandsutbildningsavdelningens planeringsofficer har du huvudansvaret för planeringen till de insatsförberedande utbildningarna gentemot pågående insatser. Det innefattar även att samarbeta med övningsledare i planering och genomförande av övningar. Du kommer även att arbeta tillsammans med enhetens planeringschef.

Stor del av tiden går till att samarbeta och ha kontakt med andra delar inom Livgardet men även Arméstaben och övriga delar av Försvarsmakten. Några exempel är terrängbokningar, planeringsmöten, hantera instruktörsförstärkningar, skapa utbildningsordrar, omhänderta erfarenheter och samordna resurser.  

Befattningen erbjuder även goda möjligheter till kompetensutveckling och möjligheter till ett brett kontaktnät nationellt och internationellt mellan olika organisationsenheter samt närhet till Swedints kursutbud. Befordringsplan för specialistofficer inom internationell utbildning- och kursverksamhet är framtagen vid enheten. Du har möjlighet att bygga ett brett kontaktnät då vi genomför kurser och har samarbeten med delar från hela Försvarsmakten. 

 

KRAV 
Kvalifikationer 

 • Specialistofficersexamen/officersexamen.
 • Körkort B (manuell).
 • Militärt förarbevis.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i Microsoft Office paketet.

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är ordningsam, driven och strukturerad, inställd på att nå uppsatta mål, bra på att hitta lösningar och arbetar väl tillsammans med andra. Du bör ha god analytisk förmåga och trivas med att arbeta i team. 

MERITERANDE

 • Erfarenhet av stabsarbete och Försvarsmaktens stödsystem.
 • Erfarenhet av internationell insats.
 • Instruktör SUSA-grp/plut.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se

Övrigt 

Vi har ett bra flextidsavtal och möjlighet att arbeta hemifrån i viss omfattning.

Anställningsform: Tillsvidare på heltid
Arbetsort: Kungsängen
Befattning: Militär specialistofficer OR7/8
Tillträdesdatum: Snarast

Upplysningar om befattningen 

Avdelningschef Kn Anna Linfeldt

Information om rekryteringsprocessen 

Elin Holmström Borén
 

Fackliga företrädare 

SEKO Lise-Lott Larsson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Kenneth Hartikainen

OFR/O Stefan Morin

Samtliga nås via växeln: 08 584 540 00
 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.  

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 29 februari 2024
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan